Haberler

YASAD yazılım ekosistemini İstanbul'da buluşturdu

Güncelleme:

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), "Cumhuriyet'in 100., Yazılımın 50. Yılı" ana temasıyla yazılım ekosistemini İstanbul'da düzenlenen gala gecesinde bir araya getirdi.

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), "Cumhuriyet'in 100., Yazılımın 50. Yılı" ana temasıyla yazılım ekosistemini İstanbul'da düzenlenen gala gecesinde bir araya getirdi.

YASAD açıklamasına göre, bir otelde düzenlenen gala gecesine, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu, YASAD Başkanı Gönül Kamalı ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Gala gecesinde meslek duayenlerine onur ödülü ve özel ödüller verildi.

Zekeriya Çoştu, Türkiye'nin büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve özellikle teknoloji alanında son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde atılan istikrarlı ve kuvvetli adımlar neticesinde bu adımların meyvelerini almaya başladıklarını dile getirdi.

Çoştu, "Teknoloji geliştirmenin ana unsuru olan insan kaynağı boyutunda son 20 yılda yaklaşık 10 katlık bir artışla AR-GE ekosistemi insan kaynağını yani tam zaman eşdeğer AR-GE insan kaynağımızın tam 20 kat artırarak 272 bin seviyelerine ulaştırılmış durumdayız." ifadesini kullandı.

Yerli yazılım ekosistemini geliştirmeyi ulusal öncelik olarak gördüklerini dile getiren Çoştu, şunları kaydetti:

"Yerli yazılımı geliştirmede radikal kararlar alacağımızı söylemek istiyorum. Öncelikle insan kaynağı darboğazını çözmek en öncelikli hedefimiz. Sektörü talep tarafında kuvvetli destekleyeceğiz. Özellikle kamu alımlarını, sektörün gelişimi için kaldıraç olarak kullanacağız. Sanayileşme İcra Komitesini önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz, savunma sektöründeki başarıların bir örneğini bilişim ve yazılım sektöründe gerçekleştireceğiz."

-"Bilişim sektöründeki hizmet ihracatını 10 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz"

Ticaret Bakanı Yardımcısı Özgür Volkan Ağar da büyüme tarafındaki olumlu gelişmelerin ihracat ve istihdam rakamlarına da yansıdığını vurgulayarak, "Dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan bilişim sektörü hizmet ihracatımız 2021 yılında 2,5 milyar dolar, 2022'de 3 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2028'de bilişim sektöründeki hizmet ihracatını 10 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da küresel güçlüklerin çözümünün dijital dönüşümden geçtiğini, dijital dönüşümde katalizör görevini ise yazılım sektörünün yürüttüğünü ve yazılımın, sektörlerin en önemli geliştiricisi konumunda olduğunu belirtti.

-"Yazılım şirketlerimizin globalleşme adına büyük fırsat yaratmıştır"

YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı da derneğin, kurulduğu günden itibaren Türkiye'de yazılım sektörünün stratejik ve teknolojik boyutu ile kalkınma politikalarında yerli ve milli değer haline gelmesi yolunda kamu ve özel sektör arasında köprü görevi üstlendiğini anlattı.

Yazılım sektörünün büyümesi yönünde YASAD olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Kamalı, şu ifadeleri kullandı:

"Yazılım ihracatının tüm şirketlerimizin hedefi haline gelmesi, kapsam ve kapasitesinin artırılması ve hızlandırılması sürecinde ülkemizde son bir yılda çok önemli aşamalar kaydedilmiştir. Öncelikle teşvik sistemlerindeki büyük yenilikler, kurumlardaki globalleşme programları, oluşturulan platformlar, girişim sermayesi kuruluşlarının faaliyete geçmesi ve yatırımcı ağının genişlemesi ile yazılım şirketlerimizin globalleşme adına büyük fırsat yaratmıştır. Biz de dernek olarak Avrupa'da iki stratejik merkezde şubelerimizi açmak suretiyle bu yolculuğa destek olmak üzere çalışmalarımızı hızlandırdık."

Kaynak: AA / Güncel

Yazılım Sanayicileri Derneği İstanbul Yazılım İhracat Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title