Haberler

YARDIMCI'DAN KURBAN KESİM ÖNERİLERİ

Güncelleme:

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, Kurban Bayramı öncesinde önerilerde bulundu.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, Kurban Bayramı öncesinde önerilerde bulundu. Yardımcı, "Eti kesinlikle üst üste buzdolabına atmasınlar. Etlerin sıcaklığı gidene kadar serin bir yerde 1 saat tutalım. Ters düz çevirdikten sonra eti ister kasaba götürün isterse kendiniz işleyebilirsiniz" dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramına sayılı gün kala vatandaşların kurbanı nasıl ayırması gerektiğini anlattı. Osman Yardımcı, kurbanın ilk olarak kollarının ayrılması gerektiğini kaydetti. İkinci olarak gerdanı ayırdıklarını belirten Yardımcı, ardından but, kaburga ve pirzola taraflarını ayırdıklarını söyledi. Ayrılan parçaların birbirine değmeyecek şekilde serin bir ortamda dizilmesi gerektiğini belirten Yardımcı, dizilen etlerin 1 saat sonra ters düz edilmesi gerektiğini aktardı. Etlerin bulunduğu odanın sıcak olmaması gerektiğini belirten Osman Yardımcı, kesilen etlerin sıcak olup birbirine değmesi halinde yeşerme meydana geleceğini söyledi.

3 SENE ÖNCESİNE KADAR ETİN YARISI ZAYİ OLUYORDU

Kurbanın göğüs kısmının ayrı, pirzola kısmının ise bütün olarak koyulması gerektiğini aktaran Osman Yardımcı, 'Bundan 3 sene önce etin yüzde 40-50 arası çöpe gidiyordu. Saklama şeklinden kaynaklıydı. Havanın sıcaklığı, etin birbirine olan sıcaklığıyla bir poşete koyduğunuzda rengi değişiyor. Havalar sıcak, Antalya da sıcak bir iklime sahip. Kurban Bayramı bu sene tam sıcak zamanlara denk geldi. Bu sene etleri korumak çok zor. Kurbanı kestiğimiz şekilde serin yerde korurlarsa iyi olur. Kesinlikle üst üste buzdolabına atmasınlar. O daha tehlikeli. Etlerin sıcaklığı gidene kadar serin bir yerde 1 saat tutalım. Ters düz çevirdikten sonra eti ister kasaba götürün isterse kendiniz işleyebilirsiniz" dedi.

'ETLERİ SOĞUK ZİNCİRDE SAKLAYALIM'

Kurbanı kesip poşete doldurup bayram ziyaretlerine gidilmemesi gerektiğini aktaran Osman Yardımcı, 'O etler de önemli. Hem sağlığımızı tehlikeye atmayalım hem de güzel bir bayram geçirelim. Etleri soğuk zincirde saklayalım. Yiyeceğiniz kadar dışarıda bırakın" diye konuştu.

Türkiye çapında tüm belediyelerin kurban kesim yerleri oluşturduğunu belirten Osman Yardımcı, 'Bu alanlarda kurbanlar hijyenik bir şekilde veteriner eşliğinde kesiliyor. Örneğin ciğerde bir tomurcuk olduğunda onu veteriner görmeden yemesin. 3 gün boyunca kesim var. Bu alanlarda kurbanlarımızı keselim. Esnafımız güzel mezbahaneler yapmış, kurban kesiyor. Bizim tek çabamız etlerimiz zayi olmadan sağlıklı bir kurban geçirmek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Yardımcı Türkiye Kurban Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title