Haberler

Dünya tıp literatürüne giren kalp ve damar cerrahı, hasta yakınlarının saldırısına uğradı

Güncelleme:

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, 1 yıl önce tedavi ettiği hayatını kaybeden bir hastasının yakınları tarafından saldırıya uğradı. Silahın kabzasıyla darbedilen Prof. Dr. Biçer tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında yaptığı aort damarı ameliyatıyla dünya tıp literatürüne girmişti.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Murat Biçer, iddiaya göre, yaklaşık 1 yıl önce tedavi ettiği bir hastasının yoğun bakımdayken hayatını kaybetmesinin ardından, hasta yakınları tarafından tehdit almaya başladı.

SİLAH KABZASIYLA DARBETTİ

Prof. Dr. Biçer, önceki gün hastaneden çıkıp Görükle Mahallesi'ndeki evine giderken, kendisini tehdit eden hasta yakınları tarafından silah kabzasıyla darbedildi. Saldırganlar kaçarken, ihbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Prof. Dr. Biçer, Uludağ Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği'ne kaldırıldı. Prof. Dr. Biçer, tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edildi.

YAPTIĞI AMELİYATLA TIP LİTERATÜRÜNE GİREN PROFESÖR, HASTA YAKINLARI TARAFINDAN DARBEDİLDİ

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ağabey-kardeş olduğu öğrenilen 2 şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı.

YAPTIĞI AMELİYATLA TIP LİTERATÜRÜNE GİREN PROFESÖR, HASTA YAKINLARI TARAFINDAN DARBEDİLDİ

DÜNYA TIP LİTERATÜRÜNE GİRDİ

Öte yandan Prof. Dr. Murat Biçer, 2020 yılında genişliği normal seviyenin 5 katına ulaşan aort damarına yaptığı, asendan aort anevrizması ameliyatı ile dünya tıp literatürüne girmişti. Prof. Dr. Biçer'in, yaptığı bu ameliyat dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Detayları 'Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery' dergisinde yer alan ameliyattan sonra literatürde böylesi büyüklüğe ulaşan asendan aort anevrizması olmadığı için ameliyat şimdiye kadar dünya tıp literatüründe bildirilen en büyük genişlikteki asendan aort anevrizması olma özelliği taşıyor.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Dünya Bursa 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Mehmet Vatandaş:

Teksas' ta bile şerif vardı:)) Hadi görelim ne yapacaksınız güpe gündüz silahla insanları darp edenleri iki güne tutuksuz yargı, serbest....

139
4
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Normal şartklarda tarihte görülmemiş bir ceza verilmesi gerekirdi ama akşama servest bırakmışlardır burası türkiye kolombiya meksika ttürkiye bu ülkere giderken aman dikkat

124
8
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Hepsi de sanki sadece ülkemizde oluyormuş bu tür olaylar gibi atıp tutuyorlar. Başka ülkelerde de pek ala oluyor ve filmleri bile var niye böyle bilmeden atıp tutuyorlar özellikle ülkemize laf atıyorlar anlamak mümkün değil. Ülkenin ne suçu var insan suçundan?

15
113
yanıtYanıtla
Özkan Bulut:

Başka ülkelerde oluyormuş bizene kardeşim oluyor ise burasi Türkiye Müslümanım diye bilinen ülke böyle Dr sulalende varmı ha kına bari

yanıt19
yanıt1
Zeki Anti:

sülalemde doktor var boş beleş müslümanlıkla ne ilgisi var konuyu da bilmeden ülkeye atıp tutanlara lafım. Sen de boş beleş olduğun içi atlıyorsun hemen.

yanıt0
yanıt7
ÖZGÜR VATAN:

Evet özellikle son 21 senede daha çok arttı.Bundan önce böyle şeyler olmazdı.

yanıt21
yanıt12
ÖZGÜR VATAN:

Özkan Bulut:Onlar daha tehlikeli

yanıt8
yanıt0
Uğur Deniz:

Başka ülkede yasayamam

12
50
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title