Haberler

Yangının 1'inci yılında Manavgat'ta yaralar sarılıyor

Güncelleme:

Yangının 1'inci yılında Manavgat'ta yaralar sarılıyor 671 adedi iki, 141 adedi ise tek katlı olmak üzere 812 konut tamamlandı Konut, İş yeri, araç, tarım, hayvancılık, mobilya, eşya ve gıda için vatandaşa 332 milyon 163 bin TL ödeme yapıldı Antalya Valisi Ersin Yazıcı: "Devletimiz ilk günden ve...

Yangının 1'inci yılında Manavgat'ta yaralar sarılıyor

671 adedi iki, 141 adedi ise tek katlı olmak üzere 812 konut tamamlandı

Konut, İş yeri, araç, tarım, hayvancılık, mobilya, eşya ve gıda için vatandaşa 332 milyon 163 bin TL ödeme yapıldı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı:

"Devletimiz ilk günden ve ilk dakikadan itibaren buradaydı"

"Kışa girmeden tüm konut ve ahırlarımızı da yapıp teslim edeceğiz"

ANTALYA - Antalya'da 28 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen ve cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarından olan Manavgat yangının birinci yıl dönümünde Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve protokol, önce yanan bölgeleri ziyaret etti sonra ise yeni yapılan konutları inceleyerek vatandaşları dinledi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Tuğba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem Taş ve diğer protokol üyelerinden oluşan heyet sırasıyla Demirciler, Karavca, Güzelyalı ve Oymapınar mahallelerini ziyaret etti.

"Devletimiz ilk günden ve ilk dakikadan itibaren buradaydı"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Yangın bir yıl önce bugün bu saatlerde başlamıştı ne yazık ki ama devletimiz büyük ve büyüklüğünü sizler de görüyorsunuz. Daha 1 yılı tamamladığımızda bin 313 yapı hasarlı olarak tespit edilmişti. Buradaki sekiz yüz yetmiş iki vatandaşımız süreç içerisinde bize başvurdu. Biz gelenlerin hepsini kabul ettik sekiz yüz yetmiş iki inşaatımız başladı. Bu yıl doksan civarında yapıyı tamamladık, geri kalanları da inşallah kışa girmeden tamamlanacak. Tabi bu süreçte çok şey söylendi ve yapıldı. Öncelikle devletimiz ilk günden ve ilk dakikadan itibaren buradaydı. Türkiye'nin dört bir aynından vakıflar, devletler ve yardımsever insanlar geldi" dedi.

"Kışa girmeden tüm konut ve ahırlarımızı da yapıp teslim edeceğiz"

Yangın sonrası oluşan zararların giderilmesinde yapılanlara ilişkin bilgiler veren Vali Yazıcı, "Konut, İş yeri ve araç zararları için, 52 milyon 860 bin TL, tarım ve hayvancılık için 234 milyon 200 bin TL, mobilya, eşya ve gıda 34 milyon TL, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamu kurumlarına 11 milyon 103 bin TL ödeme yapılırken, 872 konutun 812'sin inşaatına başlandı. Kışa girmeden inşallah tüm konut ve ahırlarımızı da yapıp teslim edeceğiz. Arsası müsait olanlara bir ya da iki katlı olarak tekil konutlar yaptık. 812 konutun 671 adedi iki, 141 adedi ise tek katlı olarak yapıldı. Ayrıca vatandaşlarımızın hayvanlarını da verdik, yardımlarını yaptık mağdur etmedik. Yalnızca Aşağı Irmaklar ve Karaöz'de arazi sorunları var ve onlar da halledilecek" ifadelerini kullandı.

Demirciler Mahallesi'ndeki yangında evi hasar gören ve yenisi teslim edilen vatandaşlardan birisi olan Zeynep Arslan'ın evi ziyaret edildi. Ziyaret sırasında hislerini paylaşan Arslan, "Çok mutluyuz yeni evimize taşındık. Evimiz yandı kül oldu ve şu anda evimizdeyiz. Çok zor bir süreç geçirdik tabi ki de ama Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Maddi ve manevi olarak zor bir süreç geçirdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Tragger Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title