Haberler

Yalova Arda, Taburcu Olabilmek İçin Cihaz Sırası Bekliyor

Yalova'da özel bir hastanede 3,5 aydır tedavisi devam eden cerebral palsy hastası 11 yaşındaki Arda Yolcu için değeri 25 bin TL olan solunum cihazı aranıyor.

Yalova'da özel bir hastanede 3,5 aydır tedavisi devam eden cerebral palsy hastası 11 yaşındaki Arda Yolcu için değeri 25 bin TL olan solunum cihazı aranıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan cihaz için Bursa genelinde 12'inci sıraya alınan Arda için annesi Bursa'nın Orhangazi İlçesi ile Yalova arasında mekik dokuyor. Cihazın özel olarak temin edilmesi için 25 bin liraya ihtiyacın olduğunu söyleyen anne Alev Yolcu, Çocuğumun hastaneden eve gelebilmesi için bu cihaza acilen ihtiyacım var dedi.

Edinilen bilgiye göre 11 yaşındaki cerebral palsy hastası olan Arda Yolcu'da hastalığına bağlı olarak solunum yetmezliği yaşandı. Aynı zamanda kronik solunum yetmezliği hastası olan çocuk, yaşadıkları Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nden Bursa'da bir çocuk hastanesinde tedavi altına alındı. Ardından burada durumu ağırlaşan hasta için yoğun bakım ünitesi araştırıldı. Bu nedenle Yalova'da özel bir hastaneye nakledilen Arda, bu hastanede 3,5 aydır yaşam mücadelesi veriyor.

Masrafları SGK tarafından karşılanan çocuk, tedaviye olumlu yanıt verdi ancak minik Arda'nın taburcu edilebilmesi için evinde ev tipi mekanik solunum cihazına ihtiyacının olduğu bildirildi. Yapılan girişimlerle çocuğa SGK tarafından solunum cihazının temin edilebilmesi için Bursa genelinde 12'nci sıraya alındı. Alev Yolcu, yardımseverlerin desteği ile normalde değeri 20-25 bin lira olan bu cihazın temin edilmesini istiyor. Her gün Orhangazi ile Yalova arasında mekik dokuduğunu, eşinin asgari ücretli olarak çalıştığını söyleyen Yolcu, 'Oğlum 3,5 aydır yoğun bakımda yatıyor. Bir buçuk aydır durumu iyi, eve çıkması gerekiyor ancak mekanik vantilatör makinesi lazım. Bunun için sıraya girmemiz gerekti. Şu anda 12'nci sıradayız ve biz bu süreci bekleyemeyiz. Çocuğum cerebral palcy hastası. Şu anda boğazı delindi. Nefesini makine ile alacak. Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yaşıyoruz. Şu anda Yalova'da özel bir hastanede tedavi altındayız. Yoğun bakımda kendisi için burada boş yer bulundu. 3,5 ay oldu buradayız. 2 ay boyunca komadaydı. Şimdi durumu iyi. Eve çıkması lazım. Enfeksiyona kapılmaması için eve çıkması lazım. Evde daha iyi bakılacağını söylüyor doktorlar. Bunun için de mekanik solunum cihazı gerekiyor. Bunun ücreti 20-25 bin TL civarında. Benim bunu ödeyecek, karşılayacak gücüm yok. Devletimize sığınıyorum ama sırayı bekleyecek vaktimiz de yokö dedi. Yolcu, 'SGK bizi sıraya aldı. Bursa genelinde 12'nci sıradayız. 3,5 aydır her gün Orhangazi'den Yalova'ya gidip geliyorum. 4 yaşında bir bebeğim var. Sahip çıkanım yok. Camiye götürüp bırakıyorum. Camide gönüllü bir hocaya teslim ediyorum. Bir kızım da okula gidiyor. Ben ev hanımıyım. Eşim de asgari ücretle çalışan bir şoförö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title