Haberler

Yadigar'a 35 Yıldır Gözü Gibi Bakıyorlar

TRABZON'un Yomra ilçesinde Ayşe (85) ve Abdurrahman (84) Şahin çifti, 35 yıl önce dünyaya geldikten sonra hediye edilen ve 'Yadigar' adını verdikleri ineğe, gözü gibi bakıyor.

TRABZON'un Yomra ilçesinde Ayşe (85) ve Abdurrahman (84) Şahin çifti, 35 yıl önce dünyaya geldikten sonra hediye edilen ve 'Yadigar' adını verdikleri ineğe, gözü gibi bakıyor. Dişleri olmayan inek, özel yem ve hamur ile besleniyor. Şahin çifti çok bağlandıkları ineği kesmeye kıyamadıklarını belirtti.

Yıllardır baktıkları ineği evlatları yerine koyduklarını belirten Ayşe Şahin, "Yadigar adını verdiğimiz ineğimiz daha gözleri açılmamışken bize hediye edildi. Gözümüz gibi baktık ona. Biberonla besledik, üşümesin diye sobanın yanında uyuttuk. O da bize bunun karşılığında yıllardır süt verir, yavrularından faydalanırız. Yazın yaylaya çıktığımız zaman gelip yanımda oturuyor. Bana yarenlik ediyor. Çok bağlandık ona. Evladımız gibi oldu.  Çok süt verdiği için kesmek istemedik. Şimdi 35 yaşına vardı. Bizim gibi o da yaşlandı. Ağzında dişleri yok. Damağı ile yiyor ya da hamur yapıp yediriyorum. İneğimden ayrılamam. Bu saatten sonra kesemem de. Bütün köy onun sütünü içti. Gelenler köyde onu da ziyaret eder" dedi.

'İNEĞİN YAŞINI DUYAN ŞAŞIRIYOR'

İneğin yaşının şaşkınlık yarattığını anlatan Abdurrahman Şahin de "Kesecektim ama eşim izin vermedi. 35 yıldır bakıyoruz. İnsanlar ineğin yaşını duyunca çok şaşırıyorlar. Gelip ineği ziyaret ediyorlar. Yadigar'a baksın diye bir veteriner getirdik. O da 'Bunu ve buzağılarını kesmeyin sakın' dedi. Biz de besliyoruz" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri, bölgede ineklerin ömrünün ortalama 15 yıl olarak bilindiğini, 35 yıldır yaşayan ineğe pek rastlanılmadığını belirtti.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Şahin Trabzon Yomra 3. Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

® ÇARŞI:

ET İÇİN ÖLDURMEZSENIZ 35 YILDA YAŞAR 65 YILDA YAŞAR. . !

3
17
yanıtYanıtla
garibim:

yav insanlar ölyor inek ölmesinmi

yanıt7
yanıt0
Limoni:

Allah uzun omur versin diyecem ama zaten uzun omurlu bayagi sigirimiz varmis Tarim bakani oyle demisti ya avrupada sigiri en cok ulkeyiz diye onun icin bu sigirin yasina sasirdikmi tabiikide hayirrrr

16
1
yanıtYanıtla
laf olsun:

bu inegin hindistanda olduğunu bi düsünsenize ??????

13
0
yanıtYanıtla
Salih:

Biliyormusunuz bu inek hangi özelliğiye gün bir ton hamsi avliyor

0
12
yanıtYanıtla
Mehmet:

Ineğin ne özelliği olacak ki yoksa aya mı gidiyor

0
12
yanıtYanıtla
buda:

Öyle deme kardeş! Hindistanda olsa taparlar. .

yanıt0
yanıt0
Çankırılı Mevlüt Bilgin 1948:

bir süre sonra evlat gibi oluyor gerçekten 20 yıl bir köpege baktım ölünce bir hafta yas tutum istemsizce

11
1
yanıtYanıtla
Cellat:

Bizim oranın insanı hayvanları evladı gibi sever bakar, aralarında bağ oluşur, maşallah bu kadar yaşlı inek ilk defa gördüm

9
0
yanıtYanıtla
GAZİANTEPLİ:

ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN SİZE VE İNEĞİN İZE RABBIM SİZİN GİBİ İNSANLARI ÇOĞALTSIN İNŞ. .

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title