Haberler

Washıngton Post: PKK Kuşatılıyor

Kandil Dağı'na Çıkan Batılı Medya Kuruluşlarına Katılan Washington Post, Kuzey Irak Dağlarındaki PKK'lıların Giderek Artan Bir Biçimde Kuşatıldığını Belirtti.

Kandil Dağı'na çıkan Batılı medya kuruluşlarına katılan Washington Post, Kuzey Irak dağlarındaki PKK'lıların giderek artan bir biçimde kuşatıldığını belirtti. Kuzey ve Batı'da Türk kuvvetlerinin sınırda yığıldığını, doğuda İran'ın toplarının PKK üslerini bombaladıklarını kaydeden gazete "Ve şimdi ABD'nin büyük baskısı altındaki Irak hükümeti, gerillaların 30 yılı aşkın bir süredir bildiği tek barınağı yok etmeye başladı" diye yazdı.

Washington Post, "Irak-Türkiye sınırında Kürt gerillalarının kararlılığı sürüyor" başlıklı uzun haberinde Kuzey Irak'ta dağlardaki PKK'lıların giderek artan bir biçimde kuşatıldığını belirtti.

-"BUSH PKK'NIN KÖKLERİNİ KAZIMA SÖZÜNÜ VERDİ"

Buna karşın PKK'lıların davaları için savaşmaya hazır olduklarını söylediklerini belirten gazete, Murat Karayılan'ın Abdullah Öcalan'ın bir portresi altında çekilen fotoğrafını da kullandı.

Kışın kalın karları yaklaşırken bir "Türk işgali olasılığının azaldığı"nı savunan gazete, ABD'nin PKK sorunu ile uğraşmaya söz verdiğine dikkat çekti. Gazete "Savaşçılar üzerindeki baskı artıyor. Başban Bush, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ABD'nin terör örgütü olarak gördüğünü PKK'nın köklerini kazıma taahhüdünde bulundu" diye yazdı.

-"PKK LİDERLERİ AKP'NİN ARTAN POPULARİTESİNDEN KAYGILI"

Türkiye'de Temmuz ayında yapılan seçimlerin sonuçlarına değinen gazete, AKP'nin Güneydoğu'daki performansına ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"PKK liderleri, Türkiye'nin İslam eğilimi iktidardaki partinin popularitesinden kaygı duyuyor. Temmuz seçimleri, Kürt azınlığından rekor sayda kişiler, Kürtlerin kimliğini ifade etmelerine yönelik kısıtlamalarını hafifleterek, PKK'ya desteği ve Türkiye'deki bir Kürt yurdu hayalini erozyona uğratan parti için oy verdi."

Washington Post, Öcalan'ın PKK için "hem karahman, hem de guru" olduğunu da yazdı.

-"PKK'LILAR IRAKLI KÜRTLERCE YAKALANMAKTAN KORKMUYOR"

Geçen hafta Kuzey Irak'ta PKK'nın uzantısı Demokratik Çözüm Partisinin bürolarının kapatıldığına işaret eden gazete, buna karşın PKK'lıların Iraklı Kürtlerce yakalanmak veya öldürülmekten korktuklarını göstermediklerini kaydetti.

PKK'lıların, Öcalan'ın ilkelerinin ihlal edildiğini fark etmeleri halinde birbirleri hakkında muhbirlik yapmaya cesaretlendirildiğini yazan Washington Post, PKK'da aynı sayıda "erkek ve kadın savaşçı" var gibi göründüğünü de belirtti.(ANKA)

(CN/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title