Haberler

Vali Oğuz Allahın Emriyle Kız İstedi

Güncelleme:

Vali Memduh Oğuz iki gencin mutluluğuna ortak oldu.

Vali Memduh Oğuz oğlan evi; baba Hüseyin Kaçar, anne Mehri Kaçar ve damat adayı İskender Oğuz Kaçar ile birlikte, iş kazası geçirdiği için hastanede yatan kız babası Mustafa Alptekin ve annesi Havva Alptekin'i ziyaret ederek kızları Tuğba Alptekin'i Allahın emri, Peygamberin kavliyle istedi.

Kız isteme merasiminde kızın babasının Isparta Devlet Hastanesinde geçirmiş olduğu iş kazası nedeniyle yatması nedeniyle İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın ve servis hemşireleri de kız evi olarak bulundular.

26 yaşındaki damat adayı İskender Oğuz Kaçar İl Özel İdaresinde çalışıyor, gelin adayı Tuğba Alptekin Ağlasun Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü son sınıf öğrencisi.

Vali Oğuz; "Ben hem oğlumuzun, hem de kızımızın manevi babasıyım"

Hayırlı işlerde acele edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Mustafa bey, Havva hanım biz buraya hayırlı bir iş için geldik. Bizim çok sevdiğimiz İskender için buradayız, ben hem oğlumuzun, hem de kızımızın manevi babasıyım. Sizinde çok güzel yetiştirdiğiniz ahlaklı güzel bir kızınız var, Tuğba kızınız. Biz onu Allahın emriyle, Peygamberin kavliyle istemeye evinize gelecektik. Ama sen bu iş kazasını geçirip ayağın kırılınca, şimdi zamanı değil sonra istemeye gelin dedin. Bende dedim ki bugün üç ayların başlangıcı, bugün Recep ayının biri, böyle hayırlı bir günde hayırlı bir iş yapalım dedik ve buraya geldik.

Peygamberimiz Aleyhisselam diyor ki; hayırlı işlerde acele ediniz diyor. Bu doğrultuda biz önce kızımızı isteyelim, hem hazırlıklar olur, hem de senin ayağın düzelir, tabi düğün Allahın emrettiği zaman yapılır, ne zaman münasipse o zaman yapılır dedik. Ve bu vesileyle gidelim hem Mustafa beye geçmiş olsun diyelim, ihtiyaçlarını soralım, hem de ahbaplığı, akrabalığı şimdiden kuralım dedik. O nedenle üç ayların ilk gününde vazifemizi yapalım dedik. Ben bu vilayetin valisi olarak, çocukların manevi babası olarak ikisinin de menfaatini düşünüyorum. Evet, sizden Allahın emri, Peygamberin kavliyle kızınız Tuğba'yı oğlumuz İskender'e istemeye geldik" dedi.

Tuğba Alptekin; "Son söz annemle babamın"

Tuğba Alptekin'e telefon açan Vali Oğuz; "Tuğba kızım biz seni oğlumuz İskender'e istemeye geldik. Babanla, annen Allahın yazdığına biz bir şey diyemeyiz dediler ve inşallah sözümüzü burada kesiyoruz, tabi en son söz İskender'le sende olduğu için senden de söz istiyoruz, sen ne diyorsun?" dedi.

Son kararın annesiyle babasına ait olduğunu belirten Tuğba, babası ve annesiyle telefonda konuştuktan sonra, hastane odasında bulunanların alkışları arasında; "Bende kabul ediyorum" dedi.

'Allah hayırlı uğurlu etsin' diyen Vali Oğuz, söz çukulatasını kendi elleriyle odada bulunan herkese ikram etti.

Kız babası Mustafa Alptekin; "Nasip böyleymiş, inşallah hayırlı olur, uğurlu olur. Hayatta her şey insan için, ben inşaat ustayım ve iş kazası sonucunda ayağım kırıldı. Kırk yıl düşünsem böyle hastane odasında kız vereceğim aklıma gelmezdi, sağ olsun sayın valimiz buraya kadar gelerek kızımı benden istedi. Ne diyelim, inşallah mesut olurlar" dedi.

Oğlan babası Hüseyin Kaçar; "Sağ olsun dünür bizi kırmadı ve kızını bize verdi. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

İskender Oğuz Kaçar; "Sayın Valimize bize böyle bir sevinci yaşattığı için dua ediyorum"

Vali Memduh Oğuz'a çok teşekkür ettiğini belirten damat İskender Oğuz Kaçar; "Sayın Valimize bize böyle bir sevinci yaşattığı için dua ediyorum, Allah kendisinden razı olsun. Açıkçası böyle hastanede isteyeceğimiz hiç aklıma gelmemişti, sayın valim dün durumu bana sordu, ben de durumu kendisine anlatarak kız istemeyi ertelediğimizi söyledim. Sayın Valimde bizde hastanede isteriz dedi ve şimdide dediği gibi oldu. Hala şaşkınlığımı üzerimden atamadım, böyle bir şey herkese nasip olmayacağı için şu anda içimde ifadesi zor duygular var. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Karakaya Hüseyin Kaçar Memduh Oğuz Isparta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title