Haberler

Vali Mutlu Okul Açtı

Üsküdar Sultantepe Ortaokulu'nun açılışına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul'da 540 tanesini güçlendirdiğimiz 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız toplam 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımız daha güçlü hale getirdik" dedi.

Üsküdar Sultantepe Ortaokulu'nun açılışına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul'da 540 tanesini güçlendirdiğimiz 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız toplam 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımız daha güçlü hale getirdik" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yeniden yaptırılan Üsküdar Sultantepe Mahallesi'ndeki Sultantepe Ortaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Mutlu'nun yanı sıra Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, öğrenciler, öğretmenler ile veliler katıldı. Öğrencilerin folklor gösterisiyle başlayan törende bir konuşma yayan Vali Mutlu, okulun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu ve bahtiyarlığı içinde olduklarını söyledi. Okulun deprem nedeniyle güçlendirilmesi için yıkıp yeniden yapıldığını belirten Vali Mutlu, "İstanbul'da bu tür okulları güçlendirip ya da yıkıp yerine yenisini yapmak için çok büyük bir çaba sarfediyoruz. Bugüne kadar İstanbul'da 540 tanesini güçlendirdiğimiz 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız toplam 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımız daha güçlü hale getirdik. Bundan sonrada problemli okullarımızı aynı sürat içerisinde el atarak sevgili yavrularımızın eğitimlerini sürdürmeleri için çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi'nin bu konuda çok ciddi çalışmaları olduğuna dikkat çeken Mutlu, İstanbul'da okul binalarını güçlü kılmak, derslikleri daha yoğun yapabilmek ve dersliklerdeki öğrenci sayısının standarlara uygun hale gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Yeni yapılacak okullarla İstanbul'da daha güçlü eğitim alt yapısına kavuşacaklarını ifade eden Vali Mutlu, Sultantepe Ortakokulunun yeniden yapılması için emeği geçenlere de teşekkür etti. Konuşmaların ardından Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Kaymakamı ve öğrencilerle birlikte kurdeleyi keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Okulu gezerek bilgi alan Mutlu, çıkışta soru sormak için kendisini bekleyen gazetecilerin bu talebini geri çevirdi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Sultantepe İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title