Haberler

Vali Kıraç: Çözüm Süreciyle Bölge İnsanının Gözlerinin İçi Gülüyor

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, çözüm süreci ile bölge insanının gözünün içinin güldüğünü ve geleceğe dair beklentilerimiz daha umutlu kılmıştır" dedi.

Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler, kaymakamlar kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevinden merkeze alınan Vali Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı yazılı açıklama ile kente veda etti.

"Sevgili Diyarbakırlı hemşerilerim, değerli mesai arkadaşlarım" diyerek başladığı veda açıklamasında Vali Kıraç, "12 bin yılı aşkın tarihi geçmişiyle Bereketli Hilal'in içerisinde yer alan "Tarihin Taşlara Yazıldığı Kent" ifadesinin en çok yakıştığı kadim şehir Diyarbakır'da görev almanın gururu ve mutluluğu yaşadım. Kadim kentin mirasçıları olan hemşerilerime hizmet etmenin sevincini yaşadım" dedi.

"ANLAR, MUHABBETLER VE GÖNLÜMÜZE AKAN SÖZLER HER ZAMAN GÖNLÜMDE VE HAFIZAMDA YERİNİ ALACAK"

Diyarbakır'ı sevmenin ve Diyarbakır'da yaşamanın ne kadar güzel bir his olduğunu, 33 medeniyetin torunları olan değerli Diyarbakırlı hemşerilerinin kalbi sıcaklığında muhabbetinde bulduğunu anlatan Vali Kıraç şunları söyledi:

"Diyarbakır'a hizmet etmenin öneminin bilincinde olarak burada bulunduğum süre zarfında bir müze şehir olan Diyarbakır'ı marka kent yapmanın gayreti içerisinde oldum. Kadim bir kent denildiğinde; Dünya'nın en büyük kalesi Surlarıyla, 5. Harem-i Şerif Ulu Camisiyle, Peygamber ve Sahabe Türbeleriyle, Mimari estetiğin zirvesi yapılarıyla, sanatçılarının türkülerinde, şairlerinin mısralarında kendini ifade eden nadir bir şehirdir Diyarbakır. Peygamberler ve Sahabeler Şehri olan bu kentin güzel insanları hemşerilerimin sofrasında paylaştığım anlar, muhabbetler ve onların dilinden gönlümüze akan sözler her zaman gönlümde ve hafızamda yerini alacaktır.

"HUKUK VE VİCDAN İÇERİSİNDE VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞTIM"

Sevgili Diyarbakırlı hemşerilerim; Sizin gönül sofranıza ve muhabbetinize olan misafirliğim süresince, Diyarbakır'da Devletimizin bana verdiği vazifeleri mesai arkadaşlarımla birlikte, zaman kavramı gözetmeksizin, gece-gündüz, hafta sonu demeden çalışarak, belirlediğimiz hedefleri yakaladığımıza inanıyorum. Hep birlikte kamu hizmetlerini en ücra yerleşim yerlerine kadar ulaştırmanın gayreti içinde oldum. Hukukun üstünlüğünü düstur edinerek hizmetlerin etkin, süratli, adil ve tarafsız bir şekilde yürütülmesine gayret ettim. Kamu kurum ve kuruluşlarının tam bir işbirliği ve uyum içinde vatandaş odaklı en iyi hizmeti sunması için çalıştım. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yüceltmeye ve geliştirmeye büyük bir itina gösterdim. Diyarbakır Valisi olarak çalıştığım süre içerisinde hukuk ve vicdan çerçevesinde görevimi en iyi şekilde yapma gayreti içinde oldum. Bulunduğum görev süresince Diyarbakır'da eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme, güvenlikten refaha, kültürden sanata, kentin tanıtımına kadar her alanda Diyarbakır'ın marka kent olması için bir birinden başarılı projeler geliştirdik ve uyguladık. Yapılan bu çalışmalarla Diyarbakır yakın bir dönemde inşallah hak ettiği yeri alacaktır. Buna olan inancım tamdır.

"ÇÖZÜM SÜRECİ GELECEĞE DAİR BEKLENTİLERİMİZ DAHA UMUTLU KILMIŞTIR"

Görevim süresince en büyük gayem ve hedefim siz değerli hemşerilerime kamu hizmetinin adil, hakkaniyetli, etkin ve şeffaf şekilde yerine getirilmesine, ayrıca kurumlar arası uyum ve ahenge gerekli ihtimamı göstererek kamu görevlilerinin halkımıza zamanında hizmeti sunması için denetime önem verdim. Çözüm süreciyle ülkemizde oluşan olumlu havayla vatandaşlarımızın yüzlerinin ve gözlerinin içinin gülmesi bizleri memnun etmiş ve geleceğe dair beklentilerimiz daha umutlu kılmıştır. Sizlerden ayrılırken desteklerini hiç esirgemeyen ve her zaman yanımda hissettiğim başta Diyarbakır halkı olmak üzere, çalışmalarımda bana ve kamuya yardımcı olan tüm mesai arkadaşlarıma, değerli yargı mensuplarına, üniversitemizin kıymetli mensuplarına, askeri erkâna, emniyet ve jandarma teşkilatına, kamu personeline, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, basın mensuplarına ve tekrar kadim kentin insanları Diyarbakırlı hemşerilerime içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu duygularla sizlere arz-ı veda ediyor, haklarınızı helal etmenizi temenni ediyorum"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Valiliği Mustafa Cahit Kıraç Cahit Kıraç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title