Haberler

Uşak'taki Fetö/pdy Davası

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı, aralarında örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı...

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı, aralarında örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci günündeki duruşmaya, Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda halen tutuklu bulunan FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla katıldı.

Yıldırım, dün yarım kalan savunmasına devam ederken, uzun yıllar sohbet toplantılarına katıldığını, inancından dolayı çok sayıda öğrenciye burs verdiğini, yurt dışı gezilerine gittiğini, bu gezilerde yurt dışındaki bazı okulları ziyaret ettiğini belirterek, tüm bu eylemlerinin inancından kaynaklandığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanı iddianamede delil olarak sunulan yaklaşık 60 telefon konuşmasıyla ilgili Yıldırım'a çeşitli sorular sordu.

Yıldırım'ın savunmasını bitirmesinin ardından tanık ve mağdur ifadelerine geçildi.

Mahkeme heyeti 4 mağdur ile 5 tanığın ifadelerini dinledi. Mağdurların tamamı çeşitli dönemlerde FETÖ'ye kurban bağışında bulunduklarını belirterek, Yıldırım ve Sesli'den şikayetçi olmadıklarını ve davaya katılmak istemediklerini söyledi.

Daha sonra Sesli ve Yıldırım'ın avukatları sözlü savunmalarını yaptı.

Avukatlar, müvekkillerinin dini inançlarından dolayı sohbet toplantılarına katıldığını, öğrencilere burs vermek amacıyla hareket ettiklerini, herhangi bir terör faaliyetinde bulunmadıklarını, iddianamenin delillere dayanmadığını öne sürdü.

Daha sonra söz alan Sesli ve Yıldırım, haklarında iddia edildiği gibi himmet ve kurban bağışlarından çıkar sağlamadıklarını, herhangi bir terör örgütünün yöneticisi olmadıklarını savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Davanın görülmesine yarın 09.00'da devam edilecek.

Sanıklar, "Terör örgütü kurmak, yönetmek", "Anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "Teröre finans sağlamak", "Darbe girişiminde bulunmak" gibi suçlardan yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yıldırım Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title