Haberler

Uşak'taki Fetö/pdy Davası

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı aralarında FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı...

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı aralarında FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye başlayan davanın öğleden sonraki bölümünde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda halen tutuklu bulunan FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla savunmasını yaptı.

Yaklaşık 5 saat süren savunmasında Sesli, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 17-25 Aralık sürecinin planlandığının iddia edildiği hiçbir toplantıya katılmadığını söyledi.

Kendisinin "Darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla itham edildiğini belirten Sesli, "Ben yaklaşık 10 aydır ceza evindeyim, 15 Temmuz darbe girişiminin planlanmasında nasıl görev alabilirim." dedi.

Kendisinin bir komploya kurban gittiğini iddia eden Sesli, "Ben 52 ülkeye ihracat yapan bir şirketler gurubunun yöneticisiyim, pek çok sivil toplum örgütünde üst düzey görevlerde bulundum, bu nedenle bir komploya kurban gittiğime inanıyorum." dedi.

Mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan Sesli, duruşmalara SEGBİS üzerinden değil bizzat gelerek katılmak istediğini belirtti.

Sesli'nin ifadesinin tamamlanmasının ardından eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın ifadesine geçilirken, Yıldırım yaklaşık 4 saat boyunca hakkındaki iddialarla ilgili savunma yaptı.

İnancından dolayı bugüne kadar çok sayıda öğrenciye yardımcı olduğunu, yapının sohbet toplantılarına katıldığını, ancak bu toplantılarda sadece dini sohbetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, kendisinin FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla çok sayıda şirket kurmak ve bu şirketler üzerinden para transferi yapmakla suçlandığını, iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Yıldırım'ın savunmasının uzaması üzerine mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Davanın görülmesine yarın 11.30'da devam edilecek.

Sanıklar, "Terör örgütü kurmak, yönetmek", "Anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "Teröre finans sağlamak", "Darbe girişiminde bulunmak" gibi suçlardan yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yıldırım Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title