Haberler

Uşak'ta "Paralel Yapı" Operasyonu Şüphelileri Adliyede

Uşak'ta bir ay önce polis ve jandarmanın 'parelel yapı' le ilişkileri olduğu öne sürülen kişilere yönelik düzenlediği ve beş kişinin tutuklandığı operasyonun ardından geçen salı günü gerçekleşen ikinci dalgada gözaltına alınan 7 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Uşak'ta bir ay önce polis ve jandarmanın 'parelel yapı' le ilişkileri olduğu öne sürülen kişilere yönelik düzenlediği ve beş kişinin tutuklandığı operasyonun ardından geçen salı günü gerçekleşen ikinci dalgada gözaltına alınan 7 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen 17 Ekim'de, kentte gerçekleştirilen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonun ardından 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Uşak 3'üncü Sıra Milletvekili adayı olan ve bir dönem Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hazim Sesli, kardeşi Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı işadamı Mehmet Sesli, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, işadamı Barış Altınordu ve eğitimci Mehmet Dorum tutuklandı. Diğer 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİNCİ DALGADA 7 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonun üzerinden bir ay gibi bir sürenin geçmesinin ardından kentte ikinci dalga haberi geçen salı günü geldi. Salı sabahı "Paralel Yapı"yla ilişkisi olduğu öne sürülen A.A., A.D., R.K., A.Ö. ve İ.Ö. adlı 5 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere ait 14 adreste arama yapıldı. Ev ve işyerlerindeki aramalarda, bilgisayarlardaki verilerin kopyalarının alındığı, şirketlerdeki evrağa el konulduğu belirtildi. Ertesi gün de operasyon kapsamında işadamları M.E. ve İ.B. gözaltına alındı. Toplam 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Organize Sanayi Bölgesi Hazim Sesli Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title