Haberler

Uşak - Kavaf'tan Muhalefete Temel Fıkrasıyla Gönderme

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Hak ve Özgürlüklerin Önünde Engel Olarak Gördüğü Muhalefet Partilerine Temel Fıkrasıyla Yüklendi: 'temel ile Dursun İkisi Birbirine Düşman. İkisi de Suç İşlemiş ve İdam Cezasına Çarptırılmış. Cezası İnfaz Edilmeden Önce Dursun'a Sormuşlar 'en Son İsteğiniz Nedir' Diye. Dursun da 'annemi Görmek İstiyorum' Demiş. Temel'e Sormuşlar, 'dursun Annesini Görmesin' Demiş. Muhalefetin Gayri Mantığının Altında da Böyle Bir Gerçek Olabilir.'

DEVLET Bakanı Selma Aliye Kavaf, hak ve özgürlüklerin önünde engel olarak gördüğü muhalefet partilerine Temel fıkrasıyla yüklendi: ''Temel ile Dursun ikisi birbirine düşman. İkisi de suç işlemiş ve idam cezasına çarptırılmış. Cezası infaz edilmeden önce Dursun'a sormuşlar 'en son isteğiniz nedir' diye. Dursun da 'annemi görmek istiyorum' demiş. Temel'e sormuşlar, 'Dursun annesini görmesin' demiş. Muhalefetin gayri mantığının altında da böyle bir gerçek olabilir.'

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi ziyaret, araç teslimi ve esnaf ziyareti için Uşak'a geldi. AK Parti Uşak İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Kavaf, Pakistan'da yaşanan sel felaketi ve 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı 3 günlük Pakistan ziyaretiyle söze başlayan Kavaf, ''Pakistan'da gerçekten bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunları görmek lazım bazı şeyleri anlatmak için kelimeler yeterli değil. Yaşanan sel felaketi halen devam ediyor. Bazı bölgelere helikopterle ulaşılabiliyor. Sel her şeyi alıp götürmüş İnsanlığın bu manzara karşısında elini vicdanına koyarak Pakistan'ın yaralarının sarılması için harekete geçmesi gerekir. Biz Kızılay aracılığı ile oradaki insanlarımıza ulaştık. Var olan fakirlik, yoksulluk ve alt yapı eksikliğinden yaşanan sel felaketinde büyüklüğü yakın tarihte yaşanan Tsunami ve diğer kasırgaların toplamından daha büyük. İngiltere büyüklüğünde bir kara parçası selden etkilenmiş durumda. 4 bin kilometre yolu sel götürmüş. Ulaşılamayan yerler var. İndus Nehri 60 kilometre alanında bir yere yayılmış. Vahim ve sonuçları ağır bir tablo ile karşı karşıyayız. Bütün insanlığın ve dünyanın Pakistan'a el uzatması gerekiyor' diye konuştu.

Kavaf, Türkiye tarihinde 5 kez anayasa değişikliği yapıldığını anlatırken, ''1960 yılında yaşanan ihtilal ve askeri darbeden sonra yeni bir anayasa yazılmış. Bu dönemdeki anayasa askeri yönetim tarafından hazırlatılmıştır. 1980'de yine askeri yönetim tarafından hazırlatılan anayasa yürürlüktedir. 1961 ve 1982 anayasaları askeri yönetimler tarafından hazırlattırılmıştır. Her iki anayasada da vatandaş devlete karşı potansiyel bir tehdit olarak algılanmış, toplumu ve siyaset kurumunu kontrol etmek, toplumun ve siyasinin üzerine amir kılınan bir anayasa yapılmıştır. Gelinen noktada anayasanın 80'e yakın maddesi değişmiştir. Bu anayasa bizim başlattığımız kalkınma hamlesinde yetersiz kalıyor. Artık Türkiye kabuğuna sığmıyor. Türkiye'nin önünün açılması gerekir. Türkiye'nin yakalamış olduğu kalkınma trendi kesintiye uğramadan devam etmelidir' dedi.

TEMEL FIKRASIYLA YÜKLENDİ

Türkiye'nin dış yatırımlarla ekonomisinin güçlendiğini, yükselişe geçildiğini ancak bunun sürdürülebilir olması için gerekli hak ve özgürlerin önünde engeller bulunduğunu savunan Kavaf, muhalefete yüklendi. Bakan Kavaf, şöyle dedi:

''Bugüne kadar değişime muhalefet edenler vatandaşın önüne muhalefet olarak herhangi bir şey koyabilmiş değiller. Hatırlarsanız bugün muhalefet olanlar 1990'lı yıllarda Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda çalışmalar yapmıştı. Bugün ne oldu da buna karşı çıkılıyor. Ben bunu şöyle anlatmak istiyorum. Temel ile Dursun ikisi birbirine düşman. İkisi de suç işlemiş ve idam cezasına çarptırılmış. Cezası infaz edilmeden önce Dursun'a sormuşlar, 'en son isteğiniz nedir' diye. Dursun da 'annemi görmek istiyorum' demiş. Temel'e sormuşlar, 'Dursun annesini görmesin' demiş. Muhalefetin gayri mantığının altında da böyle bir gerçek olabilir. Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine taşıyacak bir düzenlemeye hayır demenin başka hiç bir mantığı olamaz. Biz hak ve özgürlüklerle insan hakları konusundaki yürüyüşümüzde sonuna kadar kararlıyız. Vatandaşımızın desteğini bugüne kadar arkamızda hissettik bugünden sonra da hissediyoruz.'

Partideki konuşmasının ardından İsmetpaşa Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşlarla ayak üzeri sohbet eden Bakan Kavaf, referandum için 'evet' oyu istedi. Kavaf daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelerek Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Uşak Orman İşletme Müdürlüğü'ne tahsis edilen 2,5 milyon TL değerindeki 3 arazöz ve 1 grayderin kurdelelerini kesti. Çağrı Düğün Salonu'nda, Eğitim Gönüllüleri ile AK Parti Uşak Kadın Kolları'nın ortaklaşa düzenlediği toplantıya katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title