Haberler

"KYK'da ne oluyor?" ifadesi üzerine Antalya Valiliği'nden 3 öğrencinin intiharıyla ilgili açıklama: 1435 kamera mevcut

Güncelleme:

Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi içindeki yurtta 3 öğrencinin intihar etmesi üzerine kullanılan "KYK'da neler oluyor" ifadesine ilişkin açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında, 14 yurdun toplamda 1435 kamera ile izlendiği belirtilerek, öğrencilerin vefatının da intihar olarak kayda geçtiği ifade edildi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi içerisinde bulunan yurtta barınan 3 öğrencinin intihar etmesi, büyük üzüntü yarattı. Öğrencilerin intiharıyla ilgili Akdeniz Üniversitesi tarafından komisyon oluşturuldu. Antalya Valiliği da çeşitli yerlerde çıkan "KYK'da neler oluyor?" ifadesi ve öğrencilerin intiharıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

"HAYATINI KAYBEDEN GENÇLERİMİZ İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

Kredi Ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce de idari soruşturmanın sürdüğünün hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan 'Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor' başlıklı haber ve paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle hayatını kaybeden gençlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

"TOPLAMDA 1435 KAMERA MEVCUT"

İlimizde KYGM ve özel olmak üzere toplam 46 yurt ile 19 bin 950 öğrenciye hizmet verilmektedir. 157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü'nde olmak üzere KYGM'ye ait 14 yurdumuzda toplam 1435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir."

KYK'DAN DA AÇIKLAMA YAPILDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan da Antalya'daki olaylara ilişkin açıklama yapıldı. Kredi Ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), Antalya'da 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı içinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

"SAKLANDIĞI İDDİASI GERÇEK DIŞIDIR"

KYK'dan, Antalya'da meydana gelen olaylarla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Antalya'da genel müdürlüğümüze bağlı yurtlarda 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her üç olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir.

"SÜREÇ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin, başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Akdeniz Üniversitesi Antalya Valiliği Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Narter Nart:

''Umut Olmayınca At Koşmaz'' İnsanı İntihara Sürükleyen Umutsuzluktur. Gençler umudunuzu yitirmeyin. BİRAZ SABREDİN. SADECE ZENGİN BEBELERİ İÇİN DEĞİL SİZİN İÇİN DE ''HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK''

125
23
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Rahatlık battı muhtemelen.

1
4
yanıtYanıtla
Hakan :

Çok açıklayıcı olmuş. Vicdanı olan der ki düzen bozuk. Yeni kuşak aile baskısı, akademik baskıya dayanamayacak kadar zayıf. Akran zorbalığı da söz konusu olabilir. Her şey olabilir. Ne de olsa eğitimin tanımı "öğrencide istendik davranışlar oluşturma".

2
1
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

gelecek kaygısı

1
0
yanıtYanıtla
murat bilir:

Umudunu kaybettiğinde ölür insan

1
0
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

yurtda ögrencılere kötu muhamele veya odalarda ögrencıler arasında kavga olabılır aılelerden asırı baskıda ıntıhara sebep olur genc kızlar sevdıgınız erkekle ayrılıklara üzülmeyın yolunuza bakın takmayın kafanıza deymez

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title