Haberler

Üniversite Adına Faizle Kredi Çekip Bank Asya'ya Yatırmışlar

Kayseri'de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Melikşah Üniversitesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan 7'si tutuklu 21 akademik ve idari personelin yargılanmalarına başlandı.

Kayseri'de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Melikşah Üniversitesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan 7'si tutuklu 21 akademik ve idari personelin yargılanmalarına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar rektör Prof. Dr. M.D.M, E.E, D.B, V.D, U.H, H.G, O.G, tutuksuz sanıklar A.Y, H.E, M.Y, B.V, A.U, M.M.Ö, H.K, M.Y, N.V, Y.C, N.K, M.E.S ve kadın sanıklar S.B ve N.O ile avukatları katıldı. Bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBiS) ile duruşmaya iştirak etti.

Savunmalarında haklarındaki iddiaları kabul etmeyen sanıklar, Melikşah Üniversitesi'nde ekonomik ve akademik nedenlerle çalıştıklarını, Bank Asya'da da sadece maaş hesapları bulunduğunu öne sürdü. Bazı akademisyenler de 17-25 Aralık sürecinden sonra üniversiteden ayrılmak istemelerine rağmen iş bulamadıkları için istifa edemediklerini belirtti.

Prof. M.D.M. savunmasında, vatanına, milletine ve demokrasiye bağlı biri olduğunu, hain bir terör örgütünün üyesi olma suçlamasıyla 7 aydır tutuklu bulunmasına üzüldüğünü ifade etti.

Y.M adlı kişinin, kendisini " Niğde Üniversitesi'nde görev yaptığı sırada örgütün üniversite yapılanmasından sorumlu baş imamı olmakla suçladığını anlatan M.D.M, bu kişiyi tanımadığını, iddialarının da iftira olduğunu öne sürdü.

Örgüt bağı dolayısıyla değil, akademik başarılarından dolayı Melikşah Üniversitesi rektörlüğüne getirildiğini ileri süren M.D.M, "Kesinlikle ByLock kullanmadım. Telefonumda ByLock olduğu iddia ediliyorsa da bunu ben indirmedim. İş yoğunluğu nedeniyle telefonum asistanımda bulunurdu. Eve gelip gidenler wife hattımızı kullanırdı. Zaten ByLock iddiaları şaibelidir. Mahkemelere 'ilk listede adı vardı, ikinci listede yoktu' gibi raporlar geliyormuş. Ben makine mühendisiyim. Yazılımı bilirim, ya kullanıyorsunuzdur ya da kullanmıyorsunuzdur." dedi.

Üniversitenin genel sekreteri V.D ise İ.T'nin daveti üzerine birkaç defa cemaat oturmalarına katıldığını ancak bu kişiyi 12 yıldır hiç görmediğini ileri sürdü.

Okutman U.H ise daha önce verdiği ifadede, örgütün kendisini evlendirmek için CV istediğini ve katalog gösterdiğini söylemesine rağmen, mahkemede bu ifadesini reddederek, kendisinden böyle bir şey istenmediğini savundu.

Sosyal tesisler müdürü H.G. ise evindeki albümde bulunan Fetullah Gülen fotoğraflarını 2000'li yıllarda eski iş ortağının hediye ettiğini, kendisini kıramadığı için alıp albüme koyduğunu bildirdi.

Öğrenci işleri daire başkanı Y.C. ise abisinin ev alacağını söylediğini, bu nedenle faizi düşük olduğu için 2014 ocak ayında HSCB bankasından kredi çektiğini ve faizsiz olduğu için de Bank Asya'ya yatırdığını kaydetti.

Mahkeme başkanının, "Faiz konusunda hassasiyetin vardı da niye faizle kredi çektin" diye sorması üzerine, "Abim istediğinde hazır olsun diye çektim. Ancak abim 2015 ağustos ayında ev aldı. Para 1 yıl 8 ay orada bekledi." dedi.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı S.B. ise genel sekreter V.D'nin kendisine "Oyunuzu aklı selim kullanın, AK Parti'ye oy vermeyin" diye telkinde bulunduğunu öne sürdü.

S.B, kendisini aynı davanın sanıklarından N.O'nun cemaat oturmalarına davet ettiğini ve birkaç kez kendisiyle birlikte evlerde ve üniversitede düzenlenen bu oturmalara katıldığını anlattı.

N.O. da S.B'yi oturmaya davet ettiğini kabul ederek, himmet, burs, gazete aboneliği gibi isteklerde bulunmadığını kaydetti.

Tanık olarak dinlenen, kendisi de başka bir davanın sanığı olan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi E.K, üniversitenin kurucu vakfında görev aldığını ancak örgütün "il imamı" firari sanıklardan Sıtkı Baş'ın daveti üzerine mütevelli heyetine de girdiğini anlattı.

Mahkeme başkanının, "Bankadan faizle kredi çekip, Bank Asya'ya yatırılmış. Buna siz mi karar verdiniz?" diye sorması üzerine E.K, "Mütevelli heyetinde faizle kredi çekilip, Bank Asya'ya yatırılmasına ilişkin bir karar alınmadı. Ben bu konuyu sonradan duyup, itiraz ettim." dedi.

E.K, V.D'nin avukatı Emre Ayan'ın, "Siz FETÖ üyesi misiniz?" diye sorması üzerine de "Bu yapının terör örgütü olduğunu bilmediğim dönemlerde oturmalarına katıldım, şirketlerinde görev aldım." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Melikşah Üniversitesi Niğde Üniversitesi Bank Asya Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title