Haberler

Ulucami İmamı Yaz: Başbakan Erdoğan Bize Allah'ın Nimeti

Güncelleme:

Diyarbakır Ulucami İmamı Sait Yaz, "Allah'ım bize onurlu, duyarlı, dindar ve gayretli bir hükümet ve Başbakan nasip etti" dedi.

Diyarbakır'da bulunan İslam Âleminin 5. Haremi Şerif olarak kabul ettiği tarihi Ulucami'nin İmanı Sait Yaz, Cuma hutbesinde yine her zamanki gibi esti gürledi. Hutbesine, Kutlu Doğum Haftası'nı hatırlatarak başlayan Yaz, Peygamber sevgisinin önemine vurgu yaptı.

"O İNSANLIK, AĞAÇLAR VE HAYVANLAR İÇİN RAHMETTİ"

"O'nu ne kadar tanıyoruz? Ne kadar seviyoruz demeyeceğiz sevmezsek imanımız iman olmaz. Kime göre seviyoruz. Kendi açımızdan mı seviyoruz" diyen Yaz, Peygamber efendimizin özelliklerinden uzun uzun söz etti. Yaz; "Allah Resulü Aleyhissalatu Vesselam, hiç yalan konuşmadı, hiç kimseyi kandırmadı, hiçbir zaman haram yemedi, kendi menfaatine bakmadı, kendisi için kimseyi azarlamadı, kırmadı. Allah Resulü hiçbir zaman zalimim yanında yer almadı her zaman mazlumun yanında yer aldı. Mazlum Ermeni'de olsa, Hayvan da olsa mazlum bir ağaçta olsa Allah Resulü onun yanında yer aldı. İnsanlık için, âlemler için, ağaçlar, hayvanlar için rahmetti" dedi.

"SIRADAN VATANDAŞ DEĞİL, ÂLİMLERDİR"

Müslümanların Allah'tan da Peygamberin sünnetinden de koptuklarını, örf ve adetlerin Kur'an ve sünnetin önüne geçtiğini belirten Ulu camii İmamı Sait Yaz, Peygamber Efendimizin "Mümin, Müminin kardeşidir" sözünü hatırlatarak şöyle dedi:

"Artık kim kardeş kim kalleş bunu ayırt edemiyoruz. Şimdi kendimize istediğimizi mümin kardeşimize de isteyeceğiz. Peki herhangi birinizin kardeşi, anası, babası, çocuğu Suriye'de olsa, Arakan'da olsa, Irak'ta olsa saclar üzerinde adeta et pişirir gibi pişirilse, kafalarının üzerine taşlar atılarak öldürülse ve parçalanma hiç biriniz bunu asla kabul etmezsiniz ve dünyayı yıkarsınız ama Mısır'da 529 kişiden biri babanız, oğlunuz olsa idi ne yapardık yeri altını üstüne getirirdik değil mi? şimdi niye yapmıyoruz neden izliyoruz. Peygamber efendimiz Aleyhissalatu Vesselam, komşusunu evladının üzerinde tutuyordu. İdam sehpaları kurulmuş sayıları şimdi 530, 700'den fazlası yolda, 10 binlerce faili meçhul bunlar sıradan vatandaş değil Mücahitlerdir, âlimlerdir bunlar. Bunlar Seyid Kutub'un evlatlarıdır, Bediüzaman'ın evlatlarıdır. Onun için dünya suspus olmuş, emperyalistler susmuş daha fazla öldürülmesini istiyorlar. Batıdan tek ses çıkmıyor. Biraz daha fazla bu âlimlerden öldürülmesini istiyorlar"

"ALLAH BİZE ONURLU, DUYARLI BİR HÜKÜMET VE BAŞBAKAN NASİP ETTİ"

Müslümanların bir araya gelip slogan atmaktan başka bir şey yapmadığını ifade eden Yaz, "Sadece slogan atıp geçiştirmeyelim. İdam edilecek olan babamızdır. Allah'ım bize nimet vermiş. Bize onurlu, duyarlı, dindar ve gayretli bir hükümet bize nasip etti. İmam hatipten mezun bir Başbakan bize nasip etti. Bizim duyarlılığımız kadar onlarda duyarlı bunu görüyoruz. Bizde bu hükümetimizi sonuna kadar destekleyelim. Onların arkasında duralım. Dünyadaki zulme karşı çıksınlar belki uyuyan Araplar uykudan uyanır. Yöneticilerinin dindar olmadığının farkına varırlar. Merhum Mehmet Akif'in "Beş on kâfirin îmanına kandık; Bir uykuya daldık ki: Cehennemde uyandık" Arap baharı dediler, Müslüman cehennemine dönüştürdüler. Nerde bunlar nerede Müslümanlar" diye konuştu.

"İMAN VE KUR'AN SÖZ KONUSUDUR"

"Benim bir davetim var. Ne olur aramızdaki basit şeyleri bir yana bırakın. Bu mezhepten, şu mezhepten, şu STK'ya bağlı veya şurada duruyor' diyerek bir birinizden ayrışmayın" diyen Yaz Büyük Üstad Bediüzaman Saidi Nursi Hazretlerinin bir sözüyle devam etti:

"Büyük Üstad diyor ki; "Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var?" söz konusu olan İmandır, söz konusu olan Kur'an'dır. Mısır'dakiler niçin öldürülüyor? Sünneti Muhammediye için öldürülüyor. Niçin asılıyorlar? Kur'an için asılıyorlar. Bunlar Seyyid Kutub'un, Bediüzaman'ın torunlarıdır diye asılıyorlar. Anlı secdedeyken 'ümmetim ümmetim' diyen bir Peygamberin ümmetini kaderi ile baş başa bırakmamamız lazım"

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Seyyid Kutub Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title