Haberler

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, "Yılın Atatürkçüsü" ödülünü neden reddettiğini açıkladı: Sadece bilim ödüllerini alabiliriz

Güncelleme:

Son iki senedir devam eden koronavirüs mücadelesinde önemli bir rol oynayan Almanya'da biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, birçok ödüle layık görüldü. Korona aşısı ile büyük yankı uyandıran çift, başta Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'den aldıkları liyakat nişanı olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu.

ÖDÜLÜ ÖNCE KABUL ETTİLER

İki bilim insanı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından da bu yıl verilecek olan "Yılın Atatürkçüsü" ödülüne layık görüldü. Şahin ve Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.

3 GÜN SONRA VAZGEÇTİLER

Fakat 3 günlük bir sürenin ardından derneğe Almanya'dan bir yazı daha gönderildi. Türeci ve Şahin, bu kez yazılarında ödülü kabul edemeyeceklerini ifade etti.

"SADECE BİLİM KURULUŞLARINDAN ÖDÜL ALABİLİRİZ"

Ensonhaber'in haberine göre; Türeci ve Şahin, kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Özlem Türeci Uğur Şahin Biontech Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (26)

Tutankamon Hoca:

Türk falan değiller zaten yalakalıkta sınırları yok

75
123
yanıtYanıtla
MASARİ:

Neye hizmet ettikleri belli değil bunları gündem yapmayın lütfen.

70
115
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Hazır yetişmiş bilim insanı Atatürkçüler üzerine konacaklardı. Onlar da davayı sonradan çaktı.

122
31
yanıtYanıtla
Demir Acer :

ne diyon sen yigenim Atatürkçüleri dedene ninene bir sor

yanıt11
yanıt20
ÖMER ÇELİK:

Soramaz Çanakkale de ve İzmir de Denize gömdük.

yanıt4
yanıt4
Hamit Gündoğdu:

Bir büyük ödül verileceği zaman iyice ölçülüp biçilmesi gerekmektedir. Almadıkları bence isabet olmuş. Ben aşı karşıtı olarak sevindim. İleride bu aşının tezgahtan ibaret olduğu çıkacak.

51
41
yanıtYanıtla
Hakan:

Atatürk'ü önder olarak kabul etmiyor musunuz ?

18
53
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Jeton 3 gün sonra mi düsmüs yoksa 3 gün icinde kendisine birileri mi telefon et(tir)mis? Her halukarda ayip etmis. Nerelerden ödül, plakat, tesekkür mektubu, ivir zivir aldigini arastirmak üstüme, evet sahsen üstüme farz oldu...

25
30
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Çok doğru. Atatürk adına Bilim Spor Kültür Barış Ödülü vb ödül tanımlamaları yap ve kriterlerini de Atatürk'ün özdeyişleriyle bağla. Bilim Ödülünün rabıtası Hayatta En Hakiki Mürşid İlimdir olsun. Barış Ödülü Yurtta Sulh Cihanda Sulh olsun vb

38
14
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Atatürkçü düşünce derneğine sorarım ne düşüncelerini varmış ki bu ödüle layık görülmüş?

39
9
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title