Haberler

Üç Cinayete Karışan Sanık Yakalandı

Konya ve Antalya’nın Akseki ilçesinde 12 yıl önce işlenen 3 cinayetle ilgisi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan ve 1 yıldır aranan İzzet Yıldırım düzenlenen operasyonla yakalandı.

Konya ve Antalya'nın Akseki ilçesinde 12 yıl önce işlenen 3 cinayetle ilgisi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan ve 1 yıldır aranan İzzet Yıldırım düzenlenen operasyonla yakalandı.

Konya'da 2003 yılının Aralık ayında 'Pehlivan Dayı' lakaplı Mustafa Durna (65) ile 2004 yılı Mart ayında yine başka bir örgütün lideri olduğu iddia edilen Hüsamettin Bedercan ve Antalya'nın Akseki ilçesinde de Suat Şaran'ın öldürülmesi olaylarına karıştığı gerekçesiyle aranan "Kürt İzzet" lakaplı İzzet Yıldırım (55) ailesiyle birlikte kaldığı eve polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

SANIĞIN YAKALANMASI İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

İzzet Yıldırım, 2004 yılında farklı çetelerin hesaplaşması sonucunda işlenen cinayetlerle ilgisi olduğu gerekçesiyle yakalanarak cezaevine gönderildi. Yargılamanın uzaması ve uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye olan Yıldırım hakkında daha sonra müebbet hapis cezası verildi. Yaklaşık 1 yıl önce cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliğinde kurulan özel bir ekip, sanığı yakalamak için çalışma başlattı. Şehirde bulunduğu süre içinde yakalanmamak için adamlarıyla yaptığı şaşırtmacalarla polisten kaçmayı başaran ve sürekli şehir dışına gidip gelen İzzet Yıldırım'ın merkez Selçuklu ilçesi Bedir Mahallesi'nde bir evde olduğu tespit edildi. Yıldırım 2 gün önce gece saatlerinde ailesiyle birlikte kaldığı eve düzenlenen operasyon sonucunda evin balkonunda bulunan sedirin altında saklanmış halde yakalandı. Poliste, "Suç işlemek amacıyla örgüte üye olma, taammüden adam öldürme, kasten adam öldürme, silahla tehdit" gibi çok sayıda suç kaydı bulunan İzzet Yıldırım, sıkı güvenlik önlemleri altında Asayiş Şube Müdürlüğü'nden adliyeye götürüldü. Çıkarıldığı mahkemede cezası yüzüne okunan Yıldırım cezaevine gönderildi.

İNFAZ POLİSİNDEN ÖNEMLİ BAŞARI

Öte yandan, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği, 2015 yılına ait yakalanması gereken 14 bin kişiden 13 bin 819'unu yakalayarak yüzde 98 başarı sağladı. Suçluları adalete teslim etme oranında Türkiye'deki İnfaz Bürolar içinde ilk sırada yer alan Konya İnfaz Büro Amirliği ekiplerinin geçen yılın dosyalarında yer alan 181 kişinin de yakalanması için de çalışmalarını aralıksız şekilde devam ettirdiği açıklandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzzet Yıldırım Antalya Akseki Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title