Haberler

Üç Aylık Aranın Ardından Öğrenciler Ders Başı Yaptı

2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı.

2013-2014 eğitim öğretim yılı başladı. Sakarya'da 180 bin öğrenci 3 aylık aranın ardından ders başı yaparken yeni eğitim öğretim yılı için Sakarya Kent Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yeni eğitim öğretim yılının birçok yeniliği beraberinde getirdiğini belirterek, öğrencilerin sınav stresinden uzakta bir eğitim yılı geçirecek olmalarının önemli olduğunu söyledi.

Yeni Eğitim Öğretim yılının açılışı nedeniyle Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sakarya Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve beraberindeki iki öğretmen Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunmanın ardından saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile meydandaki tören sona erdi.

Törenin ardından yeni eğitim öğretim yılını değerlendiren Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, şöyle konuştu: "Bugün 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Tek tek çocuklarımız için, öğretmenlerimiz için, velilerimiz için, milletimiz için, Sakarya'mız için hayırlı olmasını diliyorum. Geçen yıla göre, bu yıl hem öğretmen sayımızı artırarak 709 daha fazla öğretmenle başlıyoruz. Yeni okullar açtık, 19 yeni okul açtık ve 12 yeni okulumuzun inşaatını tamamladık. Geçen yıla oranla çok daha iyi başladığımızı düşünüyorum."

Kamuoyunun da takip ettiği gibi Orta Öğretim Kurumlarına geçiş sisteminin değiştiğine dikkat çeken Sandıkçı, şunları söyledi: "Sene sonunda 100 dakikalık bir sınavla çocuklarımızın orta öğretim kurumlarına yerleştirilmesine artık son verdik. Çocuklarımızın ders yılı içindeki sınav başarıları yıl sonu notları baz alınarak ortaöğretim kurumlarına yerleşmelerini sağlayacağız. Bu da inşallah bu yıl çocuklarımızın bir taraftan eğitim programlarını işlerken programlardaki kazanımları kazanırken, diğer taraftan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha fazla zaman ayıracaklarını düşünüyorum. Özellikle ortaokullarımızda ve ilkokullarımızda bu hususlara çok dikkat edeceğiz. Velilerimizden özellikle çocuklarını sosyal etkinliklere sportif etkinliklere kültürel etkinliklere teşvik etmeleri gerekiyor. Öğretmenlerimiz bunu zaten yapacak. Artık bir taraftan ders başarılarına odaklanırken çocuklarımızın diğer taraftan da bu etkinlikleri yapacak zaman bulacaklarını düşünüyoruz."

Yeni sınav sisteminin kamuoyunda belki de çok fazla sınav yapılacak şeklinde algılandığını anlatan Sandıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak yeni bir sınav yok. Örnek vermek istiyorum çünkü bunu önemsiyorum. Matematik dersi üzerinden örnek vermek gerekirse birinci kanaat döneminde öğretmenimiz 3 sınav yapacaktı. İkinci kanaat döneminde de 3 sınav yapacaktı. Bu sınavların birinci ve ikinci kanaat dönemlerinde sınavların ikisini kendisi yapıyor. 3. sınavları Türkiye genelinde ortak sınav yapıyoruz. Yine 40 dakikada yine çocuklar kendi okullarında sınavlara girecek 20 civarında soru sorulacak ani bir sınav stresi sınav baskısı yok çünkü. 3 sınavdan birisini biz ortak yapmış olacağız. Ortak sınavlar yeni getirilen şeyler değil. Orta öğretim kurumlarımızda zaten ortak sınav söz konusuydu. Şimdi ortaöğretim kurumlarında yapılan yönetmelik değişikliği ile sınavların tamamı ortak olacak biz sadece ortaokullarımızda 8. sınıflarda her dönem her dersin birer sınavını ortak yapmış olacağız. Dolayısıyla çocuklarımızın büyük sınav baskılarından psikolojik olarak olumsuz etkilenmelerinden arındırmış olacağız. Bu gelişmeyi çok önemsiyorum çocuklarımızın diğer faaliyetlerinin artırılması ve onlara değer verilmesi bakımından hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Sakarya Kent Meydanı'nda yapılan törenin ardından Sandıkçı ve beraberindeki heyet Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

Bu arada İlköğretim Haftası'nın açılış programının 18 Eylül Çarşamba Günü Serdivan İlçesindeki Sakarya Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda yapılacağı öğrenildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selim Yavuz Sandıkçı Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title