Haberler

Gürcistan'da binlerce kişi, Saakaşvili için destek gösterisi düzenledi

Güncelleme:

Gürcistan'da 1 Ekim'de gözaltına alınmasından bu yana açlık grevini sürdüren eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'ye destek vermek için protesto gösterisi düzenlendi.

Gürcistan'da 1 Ekim'de gözaltına alınmasından bu yana açlık grevini sürdüren eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'ye destek vermek için protesto gösterisi düzenlendi.

Sağlık durumunun kötüleşmesini önlemek amacıyla bu akşam Rustavi kentindeki 12. hapishaneden başkent Tiflis'te bulunan 18. hapishaneye ait hastaneye nakledilen Saakaşvili'ye destek vermek isteyenler Tiflis'te gösteri yaptı.

Özgürlük Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı gösteride konuşan ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi Başkanı Nika Melia, Saakaşvili'nin serbest kalmasını talep ettiklerini söyledi.

Saakaşvili'nin bugün hapishaneye ait bir hastaneye kaldırıldığını belirten Melia, oradaki ortamın eski Cumhurbaşkanı için güvenli olmadığını dile getirdi.

Melia, Saakaşvili'nin önce "uygun" bir hastaneye nakledilmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümet binasını "kuşatma" kararı

Saakaşvili'nin serbest kalması için bugünden itibaren Tiflis'te gösterilerin kalıcı olacağını kaydeden Melia, Başbakan'ın çalışma ofisi olan hükümet binasını kuşatmaya karar verdiklerini bildirdi.

Melia, yarın sabahtan itibaren Adalet Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının önünde de gösterilerin süreceği bilgisini paylaştı.

Nika Melia, göstericileri, bu gece hükümet binasının önünde sabaha kadar kalmaya davet etti. Göstericiler, bunun ardından hükümet binasının önüne geçti.

Gürcistan güvenlik güçleri, hükümet binasının ve parlamentonun önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Saakaşvili bugün hastaneye nakledildi

Gürcistan'daki hapishaneleri yöneten Özel Hapishane Hizmeti İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Saakaşvili'nin başkent Tiflis'te Gldani semtinde bulunan 18. hapishaneye ait hastaneye nakledildiği belirtilmişti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Tutuklu Mihail Saakaşvili, sağlık durumunun kötüleşmesini önlemek ve artan tehlikeler nedeniyle 12. Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sanık ve Hükümlü 18. Sağlık Kurumuna nakledildi. Kamuoyuna aşamalı olarak ek bilgiler sağlayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Mihail Saakaşvili Gürcistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title