Haberler

Maden Müdürünün Ailesi: Suçu Varsa Cezasını Çeksin

Güncelleme:

Mahkeme tarafından tutuklanan Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun ailesi, "suçu varsa cezasını çeksin" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından tutuklanan Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun Muğla'nın Milas ilçesinde çiftçilikle geçimini sürdüren ailesi, facia sonrası yaşadıklarını anlattı.

"KİMLİĞİMİ BELLİ ETMEDEN KURTARMA ÇALIŞMALARINI İZLEDİM"

76 yaşındaki baba Turgut Doğru, facia haberini televizyondan öğrendikten hemen sonra araç kiralayarak kurtarma çalışmalarını izlediğini, ancak tepki çekmemek için kimliğini açıklamadığını söyledi.

Doğru, yaptığı açıklamada, "Ben oğlum için geceleri salyangoz toplayıp sabah sattım ve okula öyle gönderdim. Haberi alır almaz köyden bir araç buldum ve hemen Soma'ya geldim. Oradaki çalışmaları kenardan izledim ve hep dua ettim. Ama benim kim olduğumu öğrenirlerse tepki gösterirler diye kimliğimi açıklamadım" dedi.

"TATİLDEYKEN BİLE ÇALIŞIYORDU"

Oğlunun bayram tatillerinde geldiğinde sürekli işletme hakkında telefonla görüştüğünü anlatan baba Doğru, "Oğlum buradayken bile elinden telefon hiç düşmezdi. Sürekli madenle ilgili bilgiler alırdı. Bir işçinin paraya ihtiyacı olduğunu duysa 'Ben gelince hemen vereceğim' derdi. Bize de'Baba, bir işçinin burnu kanasa ben ölürüm' ifadesini kullanırdı. İşçilere hep 'dikkatli olun' diye telefondan uyarılarda bulunurdu" diye konuştu.

"GÖZÜME UYKU GİRMİYOR, ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜM"

Oğlunun 3 yıl önce emekli olmasına rağmen işini sevdiği için çalışmayı sürdürdüğünü dile getiren baba Doğru sözlerine şöyle devam etti: "Uzun yıllar bu işte çalıştı. Soma'yı çok seviyordu. Emekli olmasına rağmen işini de sevdiği için çalışmayı çok seviyordu. Böyle olmasını hiç istemezdik. O kadar çocuk, aile babasız kaldı. O günden beri gözüme uyku girmiyor. Çok üzüntülüyüm. Oğlum çok titizdi ve işçilerinin başına birşey gelsin istemezdi. Ama yine de buna rağmen bir hatası, kusuru suçu varsa cezasını çeksin"

"OĞLUMUN SUÇU VARSA CEZASINI ÇEKSİN"

Oğullarını zor şartlar altında okuttuklarını anlatan anne Ummahan Doğru da, "Oğlum çevresinde çok sevilen biriydi. Kurban Bayramı'nda kestiği koyunları bile işçiler için gönderirdi. Böyle bir şey nasıl oldu anlamıyoruz. Biz çok üzüntülüyüz. Rabbimiz ölenlere rahmet eylesin. Geride kalanlara da Allah'ım sabır versin. Oğlumun da burada bir suçu varsa cezasını sonuna kadar çeksin isterim" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Soma Maden İşletmeleri Ramazan Doğru Muğla Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500

Yorumlar (2)

GERÇEK ATATÜRKÇÜ:

hep gariban insan yazık şirket sahibi niye ceza almıyor

23
0
yanıtYanıtla
GARIP:

OGLUN SANA HAYIRLI EVLAT ROLU OYNAMIS AMCAAAAA KUSURA BAKMA

6
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title