Haberler

Türkmenlerden Kerkük Il Meclisi Başkanı Talabani Hakkında Şikayet

- Kerkük il meclisi üyesi ve Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi ile röportaj KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük İl Meclisindeki Türkmen grubu üyelerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının kentteki kurum ve kuruluş binalarına asılması kararlarını Anayasa ve İdari Mahkemesine...

- Kerkük il meclisi üyesi ve Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi ile röportaj KERKÜK ( AA ) - Irak'ın Kerkük İl Meclisindeki Türkmen grubu üyelerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının kentteki kurum ve kuruluş binalarına asılması kararlarını Anayasa ve İdari Mahkemesine şikayet ettikleri belirtildi.

Kerkük İl Meclisi Üyesi ve Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay önce Kerkük'te IKBY bayrağının kurum ve kuruluşlara asılması krizinden dolayı İl Meclis Başkanı Rebvar Talabani hakkında şikayette bulunduklarını ifade etti.

Mehdi, "Kerkük İl Meclisindeki Türkmen grubundan 5 üye ile Anayasa ve İdari Mahkemeye yaptığımız başvurunun tebligatı bugün Meclis Başkanı Talabani'ye ulaştı. Önümüzdeki 3 Temmuz'da mahkemede ifade vermesi gerekiyor." dedi.

"Kerkük'te sürekli bir oldubitti politikası uyguluyorlar"

Kürtlerin Kerkük'te "oldubitti" politikası uyguladıklarını belirten Mehdi, "Kerkük'teki bayrak krizine ilişkin Irak parlamentosu kararlarına ve Başbakan Haydar İbadi'nin kararlarına da uymayan Kürtler Anayasa Mahkemesi kararlarına da uymayacaklardır. Kerkük'te kendi hedeflerini yerine getirmek için oldubitti politikalarına devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

Peş peşe gelen krizlerden sonra Kerkük'te geleceğe yönelik endişeleri olduğunu dile getiren Mehdi, şunları kaydetti:

"Bayrak krizinden sonra Kerkük'ün de IKBY referandumuna katılmasının gündeme gelmesi Türkmen Kürt çatışmasına yol açar. Kendilerinden bu coğrafyada birlikte yaşamayı istediğimiz Kürtler bir türlü bu kültürü kavrayamadılar. Kendilerini Türkmenlerden üstün gören Kürtlerin Kerkük'teki oldubitti politikaları başarılı olamaz."

"Kerkük sorunlu günlere gebe"

Terör örgütü DEAŞ'ın üç yıldan beri kontrolünü elinde tuttuğu Kerkük'e bağlı Havice ilçesine yönelik başlatılması planlanan kurtarma operasyonunda Peşmerge güçleri ile Irak ordusu arasında sıcak çatışmalarının yaşanabileceğine işaret eden Mehdi, şöyle konuştu:

"Havice operasyonuyla birlikte ordu güçlerinin Kerkük'e gelmesi gerginliğe yol açabilir. Havice operasyonuna katılmak için Kerkük'e gelme ihtimali yüksek olan Irak ordusu ya da Haşdi Şabi'nin peşmerge güçleri ile sıcak temasa girme olasılığı oldukça yüksek. Sıcak temmuz ya da ağustos aylarında Kerkük'ü sıcak gelişmeler bekliyor."

Kerkük İl Meclisindeki Türkmen ve Arap gruplarının boykot ettiği oturumda, kentin kurum ve kuruluş üzerinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının asılması kararı meclisteki Kürt grubu tarafından tek taraflı olarak 28 Mart 2017 tarihinde almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Mehdi Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title