Haberler

Türkmen Albay'dan Türkmen Gençlere Savaş Çağrısı

Güncelleme:

Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Türkmen gençlerine sitem etti ve "Gelin kendi topraklarınız için savaşın'' dedi.

Suriye'den Türkiye'ye kendi aralarında gerçekleşecek olan askeri bir toplantı için geldiği belirtilen Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Türkmen gençlerine sitem etti ve "Gelin silahımız da var, yemeğimiz de var, siz de kendi topraklarınız için savaşın" dedi.

SİYASİ TEMSİLCİ İLE GÖRÜŞTÜ

Suriye'nin kuzeyindeki Azez bölgesinde 3 cephede savaşan 5 bin askerli bir ordusu olduğu belirtilen Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, Gaziantep'e gelerek Sultan Murad Tümeni Siyasi Temsilcisi Albay Muhammed Şemsi ile görüştü.

"GENÇLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Gaziantep'ten de İstanbul'a askeri bir toplantı için gideceği öğrenilen Albay Osman, yaptığı açıklamada, Suriye'de askeri güç olarak çok iyi yol kat ettiklerini ama Türkiye'deki Türkmen gençlerden de askeri destek beklediklerini belirtti.

"PYD BAŞARISIZ OLACAK"

Albay Osman, konuşmasının devamında, "Biz Türkmen cephesi olarak, İŞİD, PKK ve Rejim olmak üzere 3 cephede savaşıyoruz. PYD şimdi Suriye'nin güneyinde federasyon ilan etti. Yani Türkiye'nin kuzey sınırının tümünü almayı planlıyorlar. Ama bana göre başarısız olacaklar. İnşallah başarılı olamayacaklar, biz askeri gruplar olarak hazırız onlara karşı.

"RUSYA, PKK'YA ÇOK YARDIM EDİYOR"

Bizim şu anda İŞİD'le olan durumumuz gayet iyi. Bizim stratejimiz inşallah pek yakında Cerablus'a ulaşabilmek. Rusya askerlerinin yalnız yüzde 60'ını bölgeden çekti geri kalanı halen duruyor. Rusya PKK'ya çok yardım ediyor. Ama biz Allah'ın yardımıyla hepsine karşı bütün cephelerde başarılı olacağız" şeklinde ifadelere yer verdi.

TÜRKMENLERE GENÇLERE SAVAŞ ÇAĞRISI

Türkmenler olarak Suriye'de 3 cephede vermiş oldukları savaşta, Türkiye'ye gelen Suriyeli Türkmen gençlere sitemde bulunan Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, "Benim Türkiye'deki Türkmen gençlerimize bir mesajım var. Biz görüyoruz ki PKK'nın, PYD'nin kızları bile cephelere gelip savaşıyorlar, bizim buradaki Türkmen gençlerimiz niye gelmiyorlar, bizimle birlikte savaşmıyorlar. Bizde silah da, ekmek de var zaten. Ülkemize yabancılar girmeden, topraklarımızı tahrip etmeden gelsin bize destek olsunlar" diye konuştu.

"HÜKÜMETE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Savaş sürecinde hiçbir ülkenin Suriye halkına yardım etmediğini sahip çıkmadığını belirten Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, " Türkiye'de 2 milyon Suriyeli var. Türk milleti ve Türk Hükumeti kadar hiç kimse bize yardım etmedi. Ben bizi kardeş olarak kabul edip yardım eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmed Osman Gaziantep Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 12 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 12 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

500

Yorumlar (4)

HalilMobil-IOS:

Nasıl ulaşacağız onu yazmamışsınız haber eksik rezalet

0
0
yanıtYanıtla
Vs Mobil-IOS:

Hic albaya benzemiyorsun maraşala benziyorsun tırovıro

0
0
yanıtYanıtla
cerablusbizimMobil-ANDROID:

çünkü dahada içiniz hain sizin.siz Kürtlerin tırnağı olamazsınız.malazgirte atalarımız köpeklere kapıyı açarak yanlış yaptı ama ypg o yanlısı yapmaz...

0
0
yanıtYanıtla
HalilMobil-IOS:

Nasıl geleceğiz yardım et işidli diye sınırda alırlar bizi yardım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title