Haberler

Türkiye'ye getirilen Emre Olur'un son durumunu Sedat Peker'in avukatı paylaştı

Güncelleme:

Arnavutluk'ta yakalanmasının ardından Türkiye'ye getirilen Sedat Peker'in sağ kolu Emre Olur'la ilgili Peker'in avukatı Ersan Barkın açıklamada bulundu. Barkın, Emre Olur'un durumunun iyi olduğunu ancak şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

Suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker'in sağ kolu ve basın danışmanı Emre Olur, Arnavutluk'ta yakalanmasının ardından dün Türkiye'ye getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Olur'un son durumuyla ilgili bilgiyi Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın verdi.

Türkiye'ye getirilen Emre Olur'un son durumunu Sedat Peker'in avukatı paylaştı

BU GECE İFADE VERECEK

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'a konuşan Barkın, Olur'un bu gece ifade vereceğini söyledi. Barkın, Olur'un yarın savcılığa gönderilmesini beklediğini ifade etti. Olur'un 'suç örgütü üyeliği' ile suçlandığını söyleyen Barkın, "Sedat Peker dosyasından tutuklu hiç kimse yok. Dolayısıyla tutuklunun olmadığı bir dosyada bu suçlama çok temelsiz bir suçlama oluyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye getirilen Emre Olur'un son durumunu Sedat Peker'in avukatı paylaştı

"DURUMU İYİ, ŞAŞKINLIK YAŞIYOR"

Barkın, Emre Olur'a herhangi kötü bir muamelenin söz konusu olmadığını ve serbest bırakılmasını beklemediklerini dile getirdi. Barkın ayrıca Olur'un şaşkın olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'ye getirilen Emre Olur'un son durumunu Sedat Peker'in avukatı paylaştı

"ÖRGÜT ÜYELİĞİ İLE SUÇLANIYOR"

Barkın, şunları söyledi: " Emre Olur'un suçlandığı şey suç örgütü üyeliği. Şu an Sedat Peker dosyasından tutuklu hiç kimse yok. Dolayısıyla tutuklunun olmadığı bir dosyada bu suçlama çok temelsiz bir suçlama oluyor. Suçu, suçluyu övme, kamu görevlisine hakaret aynı zamanda suçlandığı başka suçlar bunlardan tutuklanması mümkün değil ki kırmızı bülten çıkarılmış. Bunun da hukuki olarak kabul edilebilir olmadığını düşünüyorum açıkçası. Bu gece ifadesi alınacak yarın da beklentim savcılığa gönderilmesi. Ne kırmızı bültenle iadeyi gerektirecek ne de tutuklanmayı gerektirecek herhangi bir suç istinadı mümkün değil"

NELER YAŞANDI?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Peker'in yakın çevresinden edinilen bilgilere göre 4 gün önce Arnavutluk'tan Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti. Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak bahanesiyle devlet dairesine çağrılan Olur, sınır dışı edilerek Sırbistan aktarmalı uçakla dün Arnavutluk'a yollanmıştı. Aynı gün Türkiye'ye iade edilmek üzere uçağa bindirilen Olur'un Arnavutluk vatandaşlığı bulunduğu ortaya çıkınca uçaktan indirilerek, havalimanı karakoluna götürülmüştü. Avukatları ise Olur'un Türkiye'ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylemişti.

ARNAVUTLUK'TA YAKALANDI

Olur, İnterpol ekiplerince Arnavutluk Tiran'dan kalkan tarifeli uçakla saat 09.15'te İstanbul Havalimanı getirilmişti.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Emre Olur hakkında yapılan açıklamada ise, "Sırbistan'dan Arnavutluk Tiran'a geçeceği tespit edilen şahsın Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü, Arnavutluk İnterpol'ü ve Sayın İçişleri Bakanlarının kurduğu doğrudan temas sonucunda Tiran Havaalanında 17.09.2022 günü saat 06:00'da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlanmıştır" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sedat Peker Emre Olur Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500

Yorumlar (9)

Bilir Kişi:

Ulan hala gelmiş botokslu sedatı savunanlar var ya :) olum siz hangi kafadasınız la? şahıs mafya mafya. başka bel bağalayacak kimse mi kalmadı? ne acınası durumdasınız la :)

53
88
yanıtYanıtla
arda yucel:

Erkek sen isminle yazsaydın

yanıt107
yanıt54
Melih Kılaç:

hehe kimin suç örgütü olduğunu herkes biliyo

102
19
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Ülkede kanun olsa bunun gibi suç örgütleri yaşayamazdı.

58
61
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

kanunları gerçek anlamda uygulayacak bir babayiğit olsa ülke bu durumda olmazdı

yanıt124
yanıt19
Sadık:

Mafya elebaşınıda getirin, Mafya istemiyoruz

18
26
yanıtYanıtla
bekir yapici:

AYNEN ISTE SIRF BU YÜZDEN OYUMUZ MAFIA ILE KANKA OLMAYANLARA.

yanıt1
yanıt0
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Gösteri olsun diye topluyorlar işte

26
17
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

bilgi yuvası işte al bunu sedatın yerini öğren

13
11
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title