Haberler

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında bağış sözünü tutmayanlar şimdi yandı

Güncelleme:

11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası düzenlenen "Türkiye Tek Yürek" kampanyası düzenlenmiş ve gecede 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bağışların 74 milyar 118 milyon 164 bin TL'si hesaplara yatırıldı." dedi. Böylece 41 milyardan fazla bağışın hala yapılmadığı ortaya çıktı. AFAD'ın bağışçıların listesini yayınlayacağı ve böylece söz verdiği tutarı ödemeyen kişilerin ortaya çıkarılacağı öğrenildi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Asrın felaketinde on binlerce kişi hayatını kaybederken, yüz binlerce kişi de evsiz kaldı.

115 MİLYAR TL'DEN FAZLA PARA TOPLANDI

Felaketin ardından yaraların sarılması için TV kanallarının ortak yayınıyla "Türkiye Tek Yürek" kampanyası düzenlendi. Yaklaşık 8 saat süren programda toplanan bağış miktarı 115 milyar TL'yi aştı. Ortak yayın boyunca 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı ve 9 milyon 10 bin adet SMS gönderildi.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında bağış sözünü tutmayanlar şimdi yandı

41 MİLYARDA FAZLA BAĞIŞ HALA YAPILMADI

Afad Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, toplanan paralarla ilgili konuştu. Oktay, "Türkiye Tek Yürek, kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'nin, 74 milyar 118 milyon 164 bin TL'si hesaplara yatırıldı. Toplanılan yardımın her bir kuruşu Deprem bölgesinin ihyasına harcanacaktır. Taahhüt edilip AFAD hesaplarına aktarılmayan kısmının da önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacağına inanıyorum." dedi.

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında bağış sözünü tutmayanlar şimdi yandı

BAĞIŞÇILARIN LİSTESİ YAYINLANACAK

Bu açıklamanın ardından bağışların neden söz verildiği şekilde yapılmadığı merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre AFAD, yardım sözü veren ve yapmayan şahıslarla iletişime geçti. AFAD yetkilileri, "Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD'ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların ortaya çıkarılacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Türkiye AFAD Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (12)

Zübeyir Kıvrak:

AFETİ BİLE REKLAM FIRSATÇILIĞI YAPAN ARSIZLAR VARMIŞ

316
9
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

ADAMLAR BAĞIŞ YAPARKEN BİLE REKLAM FIRSATÇILIĞI YAPMIŞ TÜKÜRÜN GİTSİN BU ARSIZLARIN YÜZÜNE

272
7
yanıtYanıtla
Sm57:

Tükürükle kurtulmasınlar sabah öğle akşam yayınlasınlar ölüden medet uman insani canlılar rezil etsinler

yanıt29
yanıt0
Temel Temel:

hesaplara yatan paralarda kamu bankalarının, devletin parası zaten.. bir ilahiyatçı profosöründe bu işlere alet olması hayli düşündürücü.

146
93
yanıtYanıtla
Sunay GÜRSOY:

Kendi değil ama gönlü zengin olanlar bağış yapmış.

194
6
yanıtYanıtla
Feyzullah Atçı:

Sözünü tutmayanlardan söke söke alınmalı o paralar.

129
10
yanıtYanıtla
Yasin Kara:

Kimse bağış yapmamis kamu bankalarından başka zaten toplam basig bile hesaplandığında kamu banklarin parasi düştüğünde 15 milyar tele toplanmış kıskaca koçların oldu ulkede

128
6
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Ortalık yalancılara kesmiş. Sorsak reklam yapıp ben bu kadar veriyorum diyenler kesin müslümanım derler

83
13
yanıtYanıtla
Carsambali:

Devlet gidip cokecek tepelerine,catir catir alacak.Hatta iki katini alacak..

48
13
yanıtYanıtla
Halit:

camide kişilerden bahsetmez genel konuşur herkes yaptığı kadarını hissesini alır bunu yapanlar provokatördür yani milletin dinine bari karışmayın

5
24
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title