Haberler

Türkiye'deki Bit Sektörü 70 Milyar Tl Ticaret Hacmine Ulaştı

Güncelleme:

SAP CodeJam 2015 Atölye Çalışması'nın İstanbul ayağı, İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

SAP'ın Almanya'daki merkezinden gelen 2 uzman tarafından verilen eğitimlerde mobil ortamlar için uygulama arayüzü geliştirmeye yönelik çalışmalar gösterildi. Etkinliğin, Türkiye'deki yazılımcıların son gelişmeleri ve uygulamalardaki güncellemeleri yakından takip etmelerine imkan sağladığını belirten ŞEHİR TTO Direktörü Önder Mutlu Yılmaz, " Türkiye'de Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BIT) sektörü 70 milyar TL'lik ticaret hacmine ulaştı. Yazılım ihracatının boyutu ise yaklaşık 1 milyar TL. Dünya yazılım sektörünün ticari hacminin 2016'da 435 milyar dolar olması öngörülüyor" diye konuştu.

SAP Türkiye, ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve incuba.city Kuluçka Merkezi işbirliğinde İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen SAP CodeJam İstanbul 2015 Atölye Çalışması'na katılan yazılım sektöründen 40'ı aşkın profesyonel, SAP'nin mobil ortamlar için uygulama (application) geliştirme platformu olan Fiori'deki güncellemeleri öğrenip mobil ortamlar için arayüz geliştirme çalışmaları yaptı. Alanında Türkiye'de gerçekleştirilen ilk yazılım geliştirici etkinliği olan SAP CodeJam 2015'te profesyonel yazılımcılara ücretsiz altyapı erişimi imkanı sağlandı. Uzman eğitmenler tarafından uygulama geliştirme ortamının tanıtılmasının ardından bilgisayarlarının başına geçen katılımcılar uygulama örnekleri yaptı. Yazılım sektörünün dünyada en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğunu belirten ŞEHİR TTO Direktörü Önder Mutlu Yılmaz, "İstanbul Şehir Üniversitesi, SAP University Alliance üyesi. Üniversitemizin Endüstri Mühendisliği bölümünde kredili ve bitirme projeli derste SAP uygulamaları derinlemesine ele alınıyor" dedi. Türkiye'de BIT sektörünün 70 milyar TL ticaret hacmine ulaştığını belirten Yılmaz, " Türkiye'nin yazılım sektörü ihracatı ise 1 milyar TL'ye ulaştı. Dünya yazılım sektörü ticari hacminin 2016'da 435 milyar dolar olması öngörülüyor. Türkiye olarak payımızın iyi bir noktada olmadığını görmekteyiz. İstanbul Şehir Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, işbirlikleri ve eğitim sistemimize entegre ettiğimiz SAP uygulamaları ile gelecekte ülkemizin global SAP yazılım sektöründe, uygulama geliştiren girişimci ve mühendislerle pay almasına destek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Önder Mutlu İstanbul Almanya Türkiye Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Eşi ve 3 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldüren polis aynı tabancayla intihar etti

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title