Haberler

'Türkiye Bölünüyor' Diyen Vali Yardımcısının Soruşturmasına Tepki

Güncelleme:

Samsun'da bir toplantıda "Türk milleti bölünüyor" dediği için hakkında soruşturma açılan Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç'e, bazı sivil toplum örgütleri destek çıktı.

Vali Yardımcısı Genç'e soruşturma açılmasına tepki gösteren 27 sivil toplum örgütü adına yapılan açıklamada, "Bizler sayın vali yardımcısının açıklamalarını, tamamen devletinin itibarını ve milletinin onurunu korumak adına hissiyatını bildiren, bir fikir ve düşünce hürriyeti olmanın ötesinde, devletin temsilcisi olan il valisinin yardımcısı olarak aynı zamanda görev ve sorumluluğunun gereğini yaptığını düşünüyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç'in sözlerinin basında yer alması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Genç hakkında idari soruşturma başlatıldı. Hakkındaki soruşturma devam eden Mesut Taner Genç'e sivil toplum örgütleri sahip çıktı. Türk Ocağı, Ülkü Ocakları, Balkan Türkleri Derneği, Türkiye Kamu-Sen, Samsun Mobilyacılar Odası, İşçi Emeklileri Derneği, Samsun Mübadele Derneği, Türk Eğitim-Sen, Türk Haber Sen, Türk Sağlık Sen, Türk Diyanet Vakıf Sen gibi 27 sivil toplum örgütü ortak bir basın bildirisi yayınlayarak Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Sivil toplum örgütlerinin açıklamasında şöyle denildi:

"75 milyon vatandaşımızın izlediği ulusal televizyon kanallarının karşısına geçerek devletimizin en tepesindeki görevlilerini ve devlet adamlarını hedef alan sinkaflı sözleri ile gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'na karşı hiçbir adli ve idari işlem başlatılmazken, il emniyet müdürünün 'ölen teröriste ağlamayanın insanlığından şüphe ederim' sözleri görmezden gelinirken, TBMM'de Türk milletinin ve Türk devletinin en yüce değerlerine meydan okurcasına hakaret edenlere karşı hiçbir hukuki girişimde bulunulmazken, hiç kimseyi şiddete ve suça teşvik etmeden sadece ve sadece vatansever ve milliyetperver duyguları ile devletimize meydan okumak adına Müslüman mahallesinde salyangoz satmak anlamına gelecek şekilde BDP'li milletvekillerinin ilimize yapmış oldukları sözde ziyaret sonrasında vatan- millet sevdalısı her Samsunlu hemşehrimizin duygularına tercüman olarak ve onlardan birisi gibi düşünerek paylaşmış olduğu bir fikrinden dolayı hakkında soruşturma açılmasını esef ve abesle karşılıyoruz. Bizim tarafımız Türk milletinin tarafıdır. Bizim tarafımız, tamamen vatansever ve milliyetperver içerikli bu açıklama dolayısıyla sayın valinin tarafıdır. Bizler sayın vali yardımcısının açıklamalarını, tamamen devletinin itibarını ve milletinin onurunu korumak adına hissiyatını bildiren, bir fikir ve düşünce hürriyeti olmanın ötesinde, devletin temsilcisi olan il valisinin yardımcısı olarak aynı zamanda görev ve sorumluluğunun gereğini yaptığını düşünüyoruz."

VALİ YARDIMCISI NE DEMİŞTİ

Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, geçen ocak ayında Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın bir toplantısında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Bugün medyaya bir bakın. Gazeteleri açın. Yüzde 80 haberler'PKK, Abdullah Öcalan, BDP eş başkanı böyle dedi. Reform iyi olacak, demokratik açılım iyi olacak' şeklinde. Televizyonlara bakın. Yüzde 80'i Kürt, Kürdistan, Kürtçülük, demokratik eşitlik benzeri laflar. Türkiye'ye karşı muhteşem, muazzam bir operasyon yürütülüyor. İnsanları önce adım adım alıştırıyorlar, kanıksatıyorlar adım adım gerçekleştiriyorlar. Şu an resmi dilin kabul edilmesi yolunda ilk adımı attılar. Mahkemelerde resmi dil hakkını verdiler. İkinci adım, üçüncü adım bütün adımlar sırasıyla gelecek. İnsanlar önce alıştırıyorlar, alıştırdıktan sonra istediklerini gerçekleştiriyorlar. ve maalesef bunları da yaparken 'Allah' adını kullanarak 'tek millet, tek devlet, tek bayrak' lafını kullanarak yapıyorlar. Türk milletini bölüyorlar. Türk milleti Serv'in daha gerisinde şu anda. Türk milleti büyük bir işgale doğru gidiyor. Bu milletin büyüklüğü bu milletin sabrı taşmasın. Bu milletin ayranı kabarmasın, kimse de kabartmasın. Herkesin, bütün Türk vatandaşlarının, bütün Türk milliyetçilerinin farkında olması lazım. Artık maalesef ki sözün bittiği yere geldik. Sözün bittiği yerdir bugün Türkiye'de yaşananlar. Türk Milletinin Allah yardımcısı olsun diyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene..." diye bir konuşma yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Mesut Taner Genç Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title