Haberler

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı

Güncelleme:

TSK'nın kimyasal silah kullandığına ilişkin sözleriyle Türkiye kamuoyunda infial yaratan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK propagandası yapmak suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Fincancı'nın ve TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınmaları talebiyle açılan davada da karar verildi. Mahkeme kararıyla Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi görevden alındı.

Mahkeme kararıyla TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevine son verildi.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ( Tsk ) yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında terör propagandası yapmak suçundan 27 Ekim 2022 tarihinde tutuklandı. 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan dava, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'yetkisizlik' kararı verilerek İstanbul'a gönderildi.

TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİ GÖREVDEN ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca TTB Merkez Konseyi ve Fincancı'nın kuruluş amaçlarına aykırı faaliyette bulundukları gerekçesiyle görevlerine son verilmesi ve yerlerine yenilerinin seçilmesi talebiyle davaname hazırlayarak, Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi. Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında görevden alınmaları istenen TTB Merkez Konseyinin üyeleri ile avukatları katıldı. Hakim, bu duruşmada dosyanın karara bağlanacağını söylemesi üzerine avukatlara söz verdi. Avukatlar, başsavcılığın TTB Merkez Konseyinin görevden alınması talebinin reddedilmesini istedi. Kararını açıklayan hakim, TTB Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesine hükmetti.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındıŞebnem Korur Fincancı

TTB'NİN GÖREVDEN ALINAN MERKEZ KONSEYİNDE KİMLER VAR?

  • Dr. R. Şebnem Korur Fincancı (Başkan)
  • Dr. Ali İhsan Ökten (II. Başkan)
  • Dr. Vedat Bulut (Genel Sekreter)
  • Dr. Alican Bahadır (Muhasip Üye)
  • Dr. Ahmet Karer Yurtdaş (Veznedar Üye)
  • Dr. Adalet Çıbık (Üye)
  • Dr. Kazım Doğan Eroğulları (Üye)
  • Dr. Onur Naci Karahancı (Üye)
  • Dr. Nursel Şahin (Üye)
  • Dr. Aydın Şirin (Üye)
  • Dr. Lütfi Tiyekli (Üye)

FİNCANCI'DAN TSK'YA KİMYASAL SİLAH İFTİRASI

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanan olayda TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, katıldığı televizyon programında, TSK'ya kimyasal silah iftirası atmıştı. Mehmetçiğin kimyasal silah kullandığını öne süren Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Belliki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz." demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca TTB Merkez Konseyi ve Fincancı'nın kuruluş amaçlarına aykırı faaliyette bulundukları gerekçesiyle görevlerine son verilmesi ve yerlerine yenilerinin seçilmesi talebiyle davaname hazırlayarak, Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne göndermişti.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı Türkiye TSK PKK Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Haydar :

Dernek başkanını degiştirmek hiç bir sorunu çözmez. Devletin önemliyerlerinde Ermeni , Rum, Yahudiler var. isimleri Türk, Devletin menfaatlerini gözetmiyorlar. Bunların ortadan kaldırılmasını ilgililerden ricaediyorum

169
20
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Haini öyle kolay bulamazsın . Siz bulamadığıniz icinizdeki ama sizin içinizdeki hainlerden korkun sizin gibi görünüp ama sizden olmayan hainlerden . Çevremde çok vatansever geçinen ama lafta vatansever icraatte en büyük hainden daha hain insanlar var . İnşallah siz de onlardan biri değilsinizdir.

yanıt7
yanıt0
Alkurt:

Haydar, harika bir cevap..ve dogru

yanıt41
yanıt6
Murat Kılıç:

Haydar çok haklısın. Bir birim kurulmalı ve bu pislikler acilen sökülüp atılmalı. İçimiz dışımız hain doluşmuş. Yeter artık

yanıt84
yanıt9
nezih ışıkçı:

Sen ülkemin ekmeğini ye sonrada iftira at, kötüle, sıkışınca yok ben öyle demedim de kıvır oh ne güzel İstanbul

126
22
yanıtYanıtla
Zohan Coharyan:

PKK, HDP, DHKPC ve marjinal sol örgütler Atatürkçülük adı altında CHP ve bazı kurumları işgal etmiş durumda. Milliyetçi ve Devletçi Atatürkçülerin artık CHP'yi bu terörist destekçilerinden temizlemesi gerekiyor. Genel başkan değiştirmekle malesef CHP değişmiyor. Atatürk'ün partisi CHP işgal altıntadır.

116
17
yanıtYanıtla
Halil Kurdal:

Ve çok bile kaldılar

83
18
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Bu kadın görevden alındı; peki. Ama zaten layık olduğunun çok çok fazla altında verilen ceza uygulandı mı ya da uygulanacak mı? Önemli olan o. Zaten dünyalığını yapmış; görevden alınıp alınmaması sorun değil. Zaten emekli olacak yaşın çok çok üzerinde görünüyor. Tüm özlük hakları elinden alındı mı ve bir hapis cezası verildi mi; önemli olan o. Sizce çok umrunda mı görevden alınması? Biraz caydırıcı cezalar lazım.

92
7
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Savaşta dahi kimyasal silah kullanmayan şanlı Türk Ordusu, bir çeteye karşı kimyasal silah kullanacak, öyle mi? Bunu iddia edenlerin aklı yok, dağa çıkmışlar anladım; ama bu ülkenin milletvekili maaşını, tabip maaşını alıp ülkemde en yüksek mevkileri işgal edenlerin aklı mı çalışmıyor; yoksa işin içinde bir hainlik mi var? Yeter artık; bu ülke hain beslemek istemiyor.

72
6
yanıtYanıtla
Emirhan Yıldız:

meslek gruplarını bu odalara mahkum etmeyip hepsini fesih etmeli bu meslek çalışanlarının hem kendileri hemde muhataplarının hakları için kanun yapılmalı bir standarda bağlanıp bu kan emici düzene bi şekil verilmeli

58
13
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title