Haberler

Türk Pilotları Başbakan Erdoğan Karşıladı

Güncelleme:

Lübnan'da kaçırılan THY pilotlarının esareti mutlu sonla noktalandı.

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca, İstanbul'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aileleri tarafından karşılandı.

ERDOĞAN: GEÇMİŞ OLSUN

Pilotlar Akpınar ile Ağca'nın bulunduğu özel uçak, saat 23.10'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi. Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü.

TOPBAŞ VE VALİ MUTLU DA ORADAYDI

Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı. Karşılamayı çok sayıda basın mensubu takip ederken, uçağın gelişi ve karşılama canlı yayınlarla aktarıldı.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın eşlerini telefonla arayıp mutluluklarını paylaştı. Gül'e, Dilek Akpınar, "Bizim bayramımız yeni başlıyor" dedi. Gül, 28 Ağustos'ta Tarabya Köşkü'nde iki pilotun ailelerini kabul etmiş ve soğukkanlı olmalarını, metanetli davranmalarını ve devlete güvenmelerini istemişti. Telefonda görüştüğü Dilek Akpınar'a o görüşmeyi hatırlatan Gül, "Siz de o şekilde davranarak çok sağduyulu davrandınız ve bize yardımcı oldunuz" diyerek teşekkür etti.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Lübnan'da serbest bırakılan THY pilotlarının ailelerini telefonla arayıp 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Çiçek, şunları kaydetti: "Başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere tüm yetkilileri tebrik ediyorum. Mübarek Kurban Bayramı'nda sevinçleri ikiye katlanan pilotlarımızın ailelerine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Pilotlarımızın, kaygı verecek bir sorunla karşılaşmadan sağ salim ülkelerine, ailelerine kavuşmaları, millet olarak hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir."

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'ya, geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Türk pilotlarının bir an önce aileleriyle kucaklaşarak, "Esarete son, özgürlüğe merhaba" demelerini dilediği belirtildi. Pilotların serbest bırakılmasından duyduğu

memnuniyeti ifade eden Kılıçdaroğlu'nun, "Murat Akpınar ile Murat Ağca'ya hoşgeldiniz, geçmiş olsun" dediği kaydedildi.

BABA EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

9 Ağustos'ta Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılmasıyla birlikte pilotların aileleri de sevinç gözyaşlarına boğuldu. Yardımcı Pilot Murat Ağca'nın baba evinde de sevinçli haberin gelmesiyle birlikte bekleyişin yerini mutluluk gözyaşları aldı. Baba Zeki Ağca, aylardan beri bugünü beklediklerini ifade ederek, pilotların kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bu süreçte akrabalarının ve komşularının kendisini yalnız bırakmadığını kaydeden Baba Zeki Ağca, oğluna kavuşmayı dört gözle beklediğini aktardı. Anne Emine Ağca ise oğluna kavuşacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Murat Akpınar Murat Ağca Lübnan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title