Haberler

Türk Mutfağı, Feshane'deki 'Lezzetistanbul Festivali'nde Tanıtıldı

Türk Mutfağı, Feshane'deki 'Lezzetistanbul Festivali'nde Tanıtıldı. Türk Mutfağını Tanıtmak, Yaşatmak ve Dünya Turizmine Kazandırmak İçin Yapılabilecek Çalışmaların Ele Alındığı Festivale Yaklaşık Bin Davetli Katıldı. Yöresel Yemeklerin İkram Edildiği Festival Kapsamında Ünlü Ritim Ustası Okay Temiz de Bir Konser Verdi.

Türk mutfağı, Feshane'deki 'Lezzetistanbul Festivali'nde tanıtıldı. Türk mutfağını tanıtmak, yaşatmak ve dünya turizmine kazandırmak için yapılabilecek çalışmaların ele alındığı festivale yaklaşık bin davetli katıldı. Yöresel yemeklerin ikram edildiği festival kapsamında ünlü ritim ustası Okay Temiz de bir konser verdi.

"Türk Mutfağı Kültür Başkenti İstanbul'da buluşuyor" sloganıyla yola çıkan Tüm Lokantalar, Restoranlar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde ''Lezzetistanbul Yemek Festivali'' adı altında çeşitli etkinliklerden oluşan bir festival düzenledi. Festivalde, Türk mutfağının yaklaşık 400 seçkin yemeğinin yanı sıra geleneksel lezzetlerden olan boza, nar şerbeti, macun, bal şerbeti, sıcak helve gibi lezzetler de misafirlere ikram edildi. Festivale İstanbul

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl'ün de aralaranda bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, festivale AK Parti'nin Kızılcahamam kampında olmaları nedeniyle katılamayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Orman Bakanı Mehdi Eker'in gönderdiği mesajlar okundu.

Festivalde söz alan TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, mutfağın turizme etkisine değindi. Bingöl, "Turizm denilince akla ilk olarak deniz, kum ve tarihi eserler geliyor ama ülkeye gelen turistlerin günde üç öğün yemek yediklerini unutmamak gerekir" dedi. Türk mutfağının en güzel yemeklerinden yaklaşık 400'ünün sergilendiğine değinen Bingöl, 2010 yılı Kültür Başkenti İstanbul'a gelen misafirlere 2 bin 10 çeşit yemek sunmayı hedeflediklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Türk yemek kültürünün unutulmaması gerektiğine değindi. Yüzlerce çeşit yemeğin unutulmuş olabileceğini belirten Topbaş, kaybolan tatların yeniden ortaya çıkartılarak Türk mutfağının dünya turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. 2010 yılı Kültür Başkenti olan İstanbul'a gelen misafirlere Türk mutfağının en güzel yemeklerini sunacaklarını da sözlerine ekleyen Topbaş, daha sonra yemek sergilerini dolaştı. Topbaş, bazı yemekleri tadarken, bazı

yemekleri de kendi elleriyle tabaklara koyarak festivale katılan davetlilere ikram etti.

Ünlü ritim ustası Oktay Temiz'in verdiği konserle devam eden etkinlik, ''Türk Mutfağının dünü, bugünü ve yarınlara hazırlanması'' başlıklı panelin ardından son buldu. Panelde Doç. Dr. Arif Bilgin, Mutfak Uzmanlanı Dr. Nevin Halıcı, Ümit Sevinç, Emine Beder ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özge Samancı konuşmacı olarak yer aldı.

(YM-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title