Haberler

Turizm Yatırımları İstihdam Rakamlarına Yansıdı

Güncelleme:

2013'ün ilk çeyreğinde iş ilanlarıyla 10 bin 500 kişi arandı.

Turizm yatırımları istihdam rakamlarına yansıdı. Türkiye'nin en çok tercih edilen insan kaynakları platformu Kariyer.net'in verilerine göre 2013 yılının ilk üç ayında turizm sektöründen gelen yeni iş ilanları, 2012'nin aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artışla 3000'i aştı. Sektörde en çok rezervasyon elemanı, komi ve muhasebe elemanı aranıyor.

Yaklaşan yaz mevsimi ile birlikte turizm sektöründen gelen istihdam rakamlarında rekor seviyelere ulaşan bir hareketlilik yaşanıyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen insan kaynakları platformu Kariyer.net turizm sektörü istihdam verilerini yayınladı. Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre 2013 yılı ilk çeyreğinde turizm sektörü yeni iş ilanları sayılarında 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artış yaşandı ve ilk üç ayda yayınlanan ilan sayıları 3000'i aştı. Bu iş ilanları ile aranan kişi sayısı ise 10 bin 500 olarak gerçekleşti.

İlk çeyrekte istihdam rekoru

Turizm sektöründe yaşanan istihdam hareketliliğini değerlendiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, "Ülkemizde daha çok yaz turizmiyle ivme kazanan turizm sektörünün istihdam dinamikleri de bu dönemselliği yansıtır nitelikte. Kuruluşlar yaz sezonuna hazırlık için yılın ilk aylarında sitemizde iş ilanlarını yayınlamaya başlar, bahar aylarında da işe alımlarını tamamlayarak sezona hazır hale gelir. Bu yüzden Kariyer.net'te yayınlanan turizm iş ilanları, Ocak, Şubat, Mart ve bazen Nisan'ı kapsayan dönemde aylarında doruk noktasına ulaşır, diğer aylarda azalarak standart bir seviyede ilerler. Geçtiğimiz son üç yılda da turizm sektöründeki istihdam dinamiklerini, yıl içinde dönemsellik arz eden bir şekilde inişli çıkışlı, ancak toplama baktığımızda sürekli artar şekilde gözlemliyoruz. Bu yıl ise sektörden adeta rekor düzeyde eleman talebi var," şeklinde konuştu.

Rezervasyon elemanı, komi, muhasebe uzmanı ihtiyacı fazla

Sektörden gelen yeni iş ilanlarına bakıldığında en çok resepsiyonist, garson, kat hizmetleri görevlisi, aşçı, bell boy, rezervasyon elemanı, muhasebe uzmanı ve komi gibi pozisyonlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yusuf Azoz, "Bu pozisyonlar içinde bir önceki yıla göre en fazla artış gösteren pozisyon yüzde 106 ile rezervasyon elemanı oldu. Yüzde 35 ile komi, yüzde 34'le muhasebe elemanı en çok aranan ilk üç pozisyon oldu" dedi.

Sektör yeni uzmanlar yarattı

Azoz, "Turizm sektörü denildiğinde turistik tesisler, yiyecek hizmetleri, seyahat acenteleri ve otel ekipmanlarından oluşan bir çerçeveyi değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz son üç yılda turizm sektöründeki istihdam dinamiklerinin yıl içinde dönemsellik arz eden iniş çıkışlara rağmen toplama bakıldığında sürekli artmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. 2012 yılında farklı olarak, önceki yıllarda sektörde bulunmayan yeni pozisyonların da ortaya çıktığını gözlemledik. Örneğin, Mini Club sorumlusu, sinema makinisti, gıda kontrolörü, dijital pazarlama uzmanı gibi yeni uzmanların da sektöre katıldığını söyleyebiliriz" dedi

İstanbul, Antalya, Muğla zirvede, Nevşehir atakta

Turizm sektörünün 2013'ün ilk 3 ayında en çok istihdam yarattığı ilk 10 şehirlerin İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Bursa, Nevşehir, Aydın ve Kocaeli olarak sıralandığını söyleyen Yusuf Azoz, "Oransal olarak en çok ilan artışının yaşandığı illere baktığımızda ise Nevşehir'de çok büyük bir artış gözlemliyoruz. Bunu, İzmir, İstanbul ve Muğla takip ediyor."

Kariyer.net hakkında

Kurulduğu 1999 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net'in aday veritabanında 17 milyon özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 44 bin firma, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor.

Bugüne kadar 1 milyon 50 bin kişi Kariyer.net üzerinden iş buldu. Yaygın bir hizmet ağına sahip olan Kariyer.net, İstanbul Merkez ve Yeşilköy satış ofislerinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, İzmir ve Samsun'da bulunan 14 satış ofisi ile müşterilerine ve adaylarına hizmet veriyor. Kariyer.net'in en önemli özelliği, teknolojideki her yeniliği hiç zaman kaybetmeden İK'nın kullanımına sunuyor olması. Adayla işvereni en hızlı ve en ekonomik şekilde bir araya getirebilmek için Kariyer.net her geçen gün uygulamalarına yenilerini ekliyor. Hem adayların hem de işverenlerin ihtiyaçlarını çok iyi takip edip bu ihtiyaçlara ürün ve hizmetlerle hemen yanıt veren Kariyer.net böylece yıllardır sektördeki liderliğini koruyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Azoz İstanbul Antalya Türkiye Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title