Haberler

Erdoğan "doktor müsveddesi" dedi, Çömez'den yanıt geldi: 'Çabuk bana Turhan'ı bulun' derdin şimdi böyle mi oldu?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'daki hastane temel atma törenine yönelik eleştirileri nedeniyle eski doktoru olan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'a isim vermeden "Doktor müsveddesi" sözleriyle tepki göstermişti. Erdoğan'a yanıt veren Çömez, "Ne zaman başın dara düşse, ne zaman sağlıkla bir sıkıntın olsa 'Çabuk bana Turhan'ı bulun' derdin. O zaman makbul bir doktordum. Seni aldım, Amerikalara götürdüm, tedavi ettirdim. Şimdi böyle oldum öyle mi?" dedi.

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam katıldığı televizyon yayınında, Hatay'ın Defne ilçesindeki devlet hastanesi temel atma töreniyle ilgili yaptığı eleştiriler nedeniyle isim vermeden kendisi için söylediği "Çıkmış bir tanesi, doktor müsveddesi, kalkmış konuşuyor. Hayatında acaba senin inşaatla alakan olmuş mu" sözlerine tepki gösterdi.

"TEMEL ATMA TÖRENİNDEN ZİYADE BİR ŞOVDU"

Çömez, sosyal medya hesabında "Doktor müsveddesi öyle mi? Bence sen, papatya çayı iç. 14 Mayıs'tan sonra da ne istersen onu içersin" mesajıyla paylaştığı videoda şunları söyledi; "Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hatay Defne'de bir hastanenin temel atma törenine katıldı. Aslında bu, temel atma töreninden ziyade bir şovdu. Çünkü ortada gerçek bir temel yoktu. Bir miktar beton bırakılmıştı toprağa ve üzerine birkaç parça demir çubuğu eklenmişti. Gerçeği ben belgeleriyle, fotoğraflarıyla toplumla paylaşınca AK Parti cephesinde bir panik başladı ve bu sözde temel yerinden kaldırıldı, başka bir yere nakledildi. Erdoğan, dün akşam çıktığı bir televizyon programında, bu ifşa, açıklamaya tepki gösterdi ve beni direkt hedef alarak 'Doktor müsveddesi bir açıklama yaptı' dedi.

"NE ZAMAN BAŞIN DARA DÜŞSE 'ÇABUK BANA TURHAN'I BULUN' DERDİN"

Sayın Erdoğan'a açıkça sesleniyorum; ne zaman başın dara düşse, ne zaman sağlıkla bir sıkıntın olsa 'Çabuk bana Turhan'ı bulun' derdin. O zaman makbul bir doktordum. İki defa ameliyatına katıldım, o zaman güvenli ve kıymetli bir doktordum. Seni aldım, Amerikalara götürdüm, tedavi ettirdim. O zaman da çok değerli bir doktordum ve bugün bir doktor müsveddesi oldum, öyle mi? Ben, İstanbul Tıp Fakültesi'ni çok yüksek bir puanla bitirdim. Arkasında göz nuru, alın teri, büyük bir emek var benim diplomamım. Ardından genel cerrahi uzmanı oldum. Milletvekilliği dönemimim sonunda, yine o dönemde de senin yanlışlarını, hatalarını toplumla paylaştım diye bir kumpas davasına beni konu ettin ve ardından tam 12 yıl sürgünde yaşadım.

"İKİ TANE HEKİMLİK LİSANSIM VAR"

Sürgün yıllarımda da boş durmadım. Gittiğim ülkede dil öğrendim, tıp fakültesinin bütün yazılı, sözlü sınavlarını verdim ve yeniden diploma aldım. Bugün iki tane hekimlik lisansım var ve dünyanın her yerinde hekimlik yapabiliyorum. Doktorluk kalitemi, kariyerimi ve kapasitemi hiç kimsenin tartışmaya hakkı yok. Hele hele diplomasını göğsünü gere gere toplumla paylaşacak cesareti olmayan hiç kimsenin, benim diplomamı ve kariyerimi aşağılamaya, örselemeye ve bana 'doktor müsveddesi' demeye hakkı yok.

"DOĞRU BENİM HAYATIMDA İNŞAATLA ALAKAM OLMADI"

Yine aynı televizyon konuşmasında bana diyorsun ki 'Acaba senin hayatında hiç inşaatla alakan olmuş mu?' Doğru, benim hayatımda inşaatla alakam olmadı. İçinde rant, yolsuzluk, hukuksuzluk ve ahlaksızlık olan, içinde talan olan hiçbir işle, inşaatla benim işim olmadı. Ama şunun altının çizeyim; Hatay, depremde yerle bir oldu. Devlet hastanelerinin hiçbirisi çalışamaz halde ve sen, bir devlet olarak, Sağlık Bakanlığı olarak orada bir sahra hastanesi bile açmayı becerememişken ben, Sayın Akşener'in himayesinde oraya gittim, gönüllü arkadaşlarımızla, yurtsever, fedakar arkadaşlarımızla tam bir hafta içerisinde bir sahra hastanesi kurdum, binlerce hastayı tedavi ettim. Doğru, benim inşaatla işim yok, ama benim bu millete hizmetkar olmak gibi samimi bir arzum, sevdam ve tutkum var, Sayın Erdoğan.

"ŞU ANDA KORKUYORSUN, KAYGI İÇERİSİNDESİN"

Seni bu ülkede en iyi tanıyan benim, Sayın Erdoğan. Şu anda korkuyorsun, kaygı içerisindesin ve o tutkun olduğun, aşığı olduğun koltuk, altından kayıp gidiyor. Son 45 gün, seçim yaklaştı. İşte ondan dolayı telaşlısın, endişe içerisindesin, kaygı duyuyorsun. Sayın Akşener, çok yerinde bir tavsiyede bulundu, 'Papatya çayı iç' dedi. Hekim olarak katılıyorum. Her akşam papatya çayı iç seçime kadar, iyi gelecektir. 14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında diyeceğim ki ne içersen iç. Bir hikayenin sonuna gelindi ve 45 gün sonra tekrar karşılaşacağız ve devir teslim töreninde görüşmek üzere diyorum, Sayın Erdoğan."

Kaynak: ANKA / Güncel

Turhan Çömez İYİ Parti Hatay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500

Yorumlar (14)

Zulkarneyn :

Simdi niye Iyi partidesin peki seni adam eden reis ise? Insanlar kendi hatalarını gormeden karşıya yafta atiyor ya hayret birşey...

266
420
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Her zaman dogruyu söyleyeni 7 köyden kovarlarmis

yanıt6
yanıt3
ercan gurbhetchi:

İşte Cumhurbaşkanı olmasa kimse sizi tanımazdı şu anda da İP ye başdanışman olamazdınız:)

271
363
yanıtYanıtla
Fatih Ozturk:

Ercan iki dk adam ol birader ya gurbetçisin gel eurolari harca cennet gibi ülke size işte ama adam ol hiç değilse iki dk

yanıt64
yanıt41
Teo Yüksel:

Rahmetli Erbakan hoca olmasa idi kimse sayın Erdoğan'ı da tanımazdı şu anda cumhurbaşkanı olmayı bırak AKP'nin başında bile olamazdı :)

yanıt6
yanıt1
Kuman:

O sırtından vurmadan önceydi sayın çömez

238
344
yanıtYanıtla
Yusuf Kartal :

CHP Savunma bakanlığını HDP ye söz verdi! HDP o yüzden aday çıkarmıyor.

97
227
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Al-i İmran Suresi, 94. ayet: Kim Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzerse, işte onlar, zalim olanlardır.

yanıt3
yanıt0
Sezgin Sezgin:

Güya aklin sıra algı yaratıyon o aklinla

yanıt0
yanıt0
Yunus Deliorman :

sen ülkenden neden kaçmıştın çömez

119
172
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title