Haberler

Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Artık Sıcacık

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki ısıtma sistemi hazır olmasına rağmen doğalgaz bağlanamadığından soğukta hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, artık yüzler gülüyor.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki ısıtma sistemi hazır olmasına rağmen doğalgaz bağlanamadığından soğukta hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, artık yüzler gülüyor. Konunun ulusal ve yerel basında yer almasının ardından doğalgaz bağlanan merkezde artık çalışanlar evlerinden getirdikleri elektrikli sobalarla ısınarak çalışmaktan kurtulurken, bekleme salonundaki hastalar da rahatladı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurtaş, merkezi gezip, incelemelerde bulundu, bilgi aldı.

Subaşı Mahallesi'nde yaptırılan Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, geçen Mayıs ayında geçici kabulle hizmete girdi. 3 katlı, 20 polikliniğin bulunduğu merkezde, tavandan ısıtma sistemi mevcut. Ancak, doğalgaz bağlamadığı için ısıtma sistemi devreye sokulamadı. Bu nedenle 20'si dişhekimi 65 personelin çalıştığı, günde ortama 600 hastanının tedavi edildiği haftanının yedi günü, 24 saat hizmet veren merkezin buz gibi olması tepkilere neden oldu. Çalışanlar evlerinden getirdikleri elektrikli sobalarla poliklinikleri ısıtmaya çalıştığı, hastaların ise bekleme salonunda eldiven ve bere takıp, paltolarıyla oturduğu merkezin bu durumu ulusal ve yerel basında haber olarak yer aldı. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu TBMM'ye taşıdı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın da devreye girmesiyle Turgutlu Devlet Hastanesi'yle aynı bahçe içinde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne geçen 28 Ocak'ta doğalgaz bağlandı.

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, bugün Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gelip, incelemelerde bulundu, bilgi aldı. Milletvekili Yurttaş, dişhekimleri ve hastalarla da bir süre sohbet etti. Daha sonra Milletvekili Yurttaş, brifing salonunda gazetecilere açıklama yaptı.

AKAN ÇATI DA ELDEN GEÇİRİLECEK

Hastanelerin bir bölümünde tedavi hizmeti vermeye çalışan diş polikliniklerini artık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak inşaa etmeye başladıklarına dikkati çeken Milletvekili Yurttaş, "Manisa, Turgutlu, Salihli ve Akhisar'da hastane büyüklüğünde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri oluşturduk. Turgutlu'muzda da eski kiralık olan yerde hizmet vermeye başlayan merkezimiz 14 Mayıs 2014 tarihinde yeni Devlet Hastanesi'nin yanına taşıdık. Burada 20 ünitelik bir bina yaptık 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan bu binamız 4 milyon liraya mal oldu. Tabi merkezlerimizin bazı eksikleri vardı. Bunlar doğalgaz problemiydi. Doğalgaz şirketi bağlantıyı yeni yaptı ve Çarşamba gününden itibaren de Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doğalgaz ile ısınma başladı. Biz merkezimizi buraya taşınmadan önce başvurumuzu yapmamıza rağmen gerekli yazışmalar bugünlerde tamamlandı. Şu an için bir sıkıntı görünmüyor. Aşırı yağmurlar da merkezin çatısında akma meydana geliyor. Müteahhit firmada yağmurların dinmesinin ardından bu sorunu halledecek. Amacımız halkımıza en iyi hizmeti vermektir" dedi.

"RAHAT ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Gökhan Uz da "AKSA doğalgaz şirketinin doğalgazı bağlaması bir takım aksaklıklar ve sıkıntılar nedeniyle bugünlere kadar geldi. Bizim başvuru tarihimiz 4 Şubat 2014'tür. Gerekli başvuruları gerekli yerlere yapmamıza rağmen bu süreç uzadı. Bu uzamadan dolayı ben halkımızdan, personelimizden özür diliyorum. Geçen çarşamba günü doğalgaz aboneliğimi gerçekleşti. Sistemimiz devreye girdi. Bizler de yönetim ve personel olarak daha rahat bir şekilde çalışmaya başladık" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title