Haberler

Tümsiad'ın 8. Geleneksel İftarı

TÜMSİAD Genel Başkanı Sert: "Darbenin çıkış olmadığına herkes inanmak zorundadır. Mursi göreve iade edilmeli, askerler kışlalarına gitmelidir. Darbe yanlılarının yüzlerce insanı öldürmesi ve yaralamasını kınıyoruz"

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Mısır'daki olaylara ilişkin, "Darbenin çıkış olmadığına herkes inanmak zorundadır. Mursi göreve iade edilmeli, askerler kışlalarına gitmelidir. Darbe yanlılarının yüzlerce insanı öldürmesi ve yaralamasını kınıyoruz" dedi.

Sert, TÜMSİAD'ın 8. geleneksel iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son zamanlarda yaşadığı Gezi Parkı odaklı gelişmeleri tasvip etmediklerini belirtti. Gezi Parkı'na benzer olayların hep olabileceğini ifade eden Sert, şunları kaydetti:

"Eğer Türkiye çözüm sürecini başlatmasa, 3. köprünün yapım imzasını atmasa, 3. havalimanı projesini gündeme getirmese ve Kanal İstanbul projesine girmeseydi ne Gezi Parkı ne Kızılay Parkı olayları olurdu. Türkiye böyle projeler yaptıkça böyle olaylar çıkacaktır, alışmalıyız."

Sert, çözüm sürecinin, Türkiye'nin yakaladığı tarihi bir fırsat olduğunu anlatarak, "Özellikle MHP ve BDP'nin çözüme yaklaşımcı tavırlarının tarihi bir önemi vardır. Liderlerin çözüm sürecinde katkısını artırması gerekmektedir" diye konuştu.

Türkiye'nin anayasasının da yenilenmesi gerektiğini aktaran Sert, burada da sorumluluğun siyasi liderlere bağlı olduğunu söyledi.

Sert, Mısır'daki olaylara da değinerek, "Darbenin çıkış olmadığına herkes inanmak zorundadır. Mursi göreve iade edilmeli, askerler kışlalarına gitmelidir. Belirsizlik sonucunda bölgede büyük kaos olacak gibi gözükmektedir. Darbe yanlılarının yüzlerce insanı öldürmesi ve yaralamasını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Hasan Sert, TÜMSİAD'ın faizsiz bankacılık sisteminin devlet eliyle kurulmasını istediğini belirtti.

İftara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Hasan Sert Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title