Haberler

TÜBİTAK Raporu Ortaya Çıktı: Dayak Yiyen Kişi Ali İsmail Korkmaz

Güncelleme:

Ali İsmail Korkmaz davasının kaderini belirleyecek TÜBİTAK raporu ortaya çıktı. Rapora göre, görüntülerde darp edilen kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğu kesinleşti.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşması başladı. Sanıklar, TÜBİTAK'ın görüntü raporundan elde edilen fotoğraftaki kişinin kendileri olduğunu kabul etti. Salonda tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan ile bir kişi arasında 'şerefsiz' atışması yaşandı. Görüntülerde darp edilen şahsı, Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz "Yaşasaydı kendisi de teşhis ederdi. Görüntülerdeki Ali İsmail'dir" dedi.

MAHKEMEYE KATILAN İSİMLER

3 Haziran 2013'te Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın polis ve sivil vatandaşlardan yediği dayak sonucu öldüğü iddiasıyla açılan davaya Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut salonda hazır bulundu. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap, avukat abisi Gürkan Korkmaz da salondaki yerini aldı. Ayrıca İstanbul'daki Gezi eylemlerinde ölen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da destek için davayı takip etti. Müşteki avukatı Ayhan Erdoğan tarafından mahkemeye verilen dilekçeyle Uluslararası Af Örgütü Gözlemcisi Andrea Ruijeter de gözlemci olarak katıldı. Sanıklar, "kasıtlı olarak adam öldürme" suçlamasıyla yargılanıyor.

ADLİ TIP RAPORU

4. duruşmada ilk olarak adli tıp raporu okundu. Raporda, şahsın zehirlenerek öldüğü yönünde tıbbi bir bulguya rastlanmadığı, kafada ödem olduğu, vücudundaki kırıkların hayati fonksiyonlarını orta 2 derece etkileyecek durumda olduğu, kafa ve yüz bölgesindeki travmanın ise hayati tehlike oluşturacak boyutta olduğu yönünde görüşe yer verildi. Ali İsmail Korkmaz'ın kullandığı ilaçların da, darp eylemi sonucu beyin kanamasını hızlandırıcı etkisinin olduğu yönünde bilgi aktarıldı.

TÜBİTAK RAPORU

Mahkemeye ulaşan TÜBİTAK'tan gelen güvenlik görüntü raporu da okundu. Teknik inceleme sonucunda özetle, "Harman Ekmek Fırını kamera görüntülerinde, harddiskte 4 defa temizlik işlemi yapıldığı tespit edilmiştir. Beşik Otel'den alınan harddiskte, 3 Haziran'da belirli zaman aralıklarında (74 saniye ve 20 dk. 30 saniye boyunca) herhangi bir kayıt yapmadığı tespit edildi. Kamera kaydının kapatılması istendiği ve bunu talep eden şahsın görüntüleri netleştirilerek sunulmuştur. Raporda olay anında Harman Ekmek Fırını'ndan koşarak Beşik Otel tarafına giden şahsın darp edilen kişiyle aynı olabileceği değerlendirilmiştir. Olayla ilgisi olduğu düşünülen kişilerle ilgili teşhise uygun inceleme yapılmış ve şahıslar en belirgin şekilde resim kareleri haline getirilmiştir." denildi.

ANNE KORKMAZ: İYİ BAKIN, GÖRÜN KENDİNİZİ TELEVİZYONDA

Raporda ek olarak sunulan görüntüler ilk defa mahkeme huzurunda izlendi. Görüntüler izlenirken, Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, sanıklara dönerek, "İyi bakın. Görün kendinizi televizyonda. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz" diye bağırdı. Anne Korkmaz daha sonra gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkeme başkanı anneyi ve salondakileri sükûnete davet etti.

Darp eden birinci şahsın görüntülerden alınan fotoğrafı sanık İsmail Koyuncu ile eşleştiği belirlendi. Koyuncu da görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti ve orasını iş yeri olduğu için fırının önünde dururken çekilen bir görüntü olduğunu kaydetti.

SALONDA "ŞEREFSİZ" GERGİNLİĞİ

Tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan da fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul etti. Saldoğan, "Keşke kamera kayıtları silinmeseydi de bize nasıl saldırıldığını ve bizim oraya sevk edildiğimiz görülseydi. Benim zor kullanma yetkimi kullandığım şahıs Ali İsmail Korkmaz değildi." savunmasını yaptı. Bu sırada salondan 'şerefsiz' sataşmasında bulunuldu. Sanık Saldoğan da, "Ben şerefsiz değil, şerefli bir Türk polisiyim" karşılığını verdi. Sözlü sataşma mahkeme başkanı ve polislerin müdahalesiyle sona erdi.

Tutuklu sanık Ebubekir Harlar da fotoğraftaki kişinin kendisi olduğun kabul etti. Sanık Muhammed Vatansever, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul ederek, orada bulunma sebebinin kayını İsmail Koyuncu'yu almak olduğunu ifade etti.
Sanık Ramazan Koyuncu, fotoğraftaki kişini kendisi olduğunu kabul ederek amcaoğlu İsmail Koyuncu'yu almak için orada bulunduğunu anlattı.
Tutuksuz sanıklardan Yalçın Akbulut, görüntüdeki şahsın kendisi olduğunu kabul ederken raporu kabul etmediğini söyledi. Kendisinin darp olayına karışmadığını savundu.

BEŞİK OTEL KAMERALARI COPLU BİRİSİ TARAFINDAN KAPATTIRILMIŞ

Mahkeme başkanı, TÜBİTAK raporundan elde edilen Beşik Otel kamera kayıtlarında kameranın kapatılmasının istendiğiyle ilgili coplu bir kişi ile otel görevlileri arasında geçen diyaloğu okudu. Coplu şahsın, otele gelerek kameranın kapatılmasını istediği diyaloglara yansımış. Güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen fotoğraf sanık Hüseyin Engin'e gösterildi. Engin, fotoğraftaki şahsın kendisine benzediğini ve konuyla alakalı soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Engin, "Görüntüdeki kişi bana benziyor. Ancak rapora yansıyan diyaloğu kabul etmiyorum. Otele gitmiştim, fakat kimseyle 'kamerayı kapatın' gibi bir diyaloğa girmedim" savunmasında bulundu.

'GÖRÜNTÜLERDE DAYAK YİYEN KARDEŞİM ALİ İSMAİL'DİR'

TÜBİTAK'ın görüntü inceleme raporunda görüntülerde darp edilen şahsın görüntüleri gösterildi. Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz söz alarak, görüntülerdeki kişinin kardeşi Ali İsmail Korkmaz olduğunu teşhis etti.

BABA SALONU TERK ETTİ

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan güvenlik kamerası video görüntülerinin izlenmesine geçildiği sırada salonu terk etti. Görüntüleri izlemek istemedikleri gerekçesiyle salondan ayrıldılar. Baba Korkmaz, salondan çıkarken "Bizim başımız dik, biz oğlumuzla gurur duyuyoruz" diye bağırdı. Görüntülerin izlenmesinin ardından duruşmaya saat 13.00'a kadar ara verildi.

DAVADA 4'Ü POLİS 8 SANIK YARGILANIYOR

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19), Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra hastaneye kaldırılmıştı. Korkmaz, 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Korkmaz davasıyla ilgili polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu; polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Sanıklar, "kasıtlı olarak adam öldürme" suçlamasıyla hakim karşısındalar.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz İsmail Koyuncu Hüseyin Engin Emel Korkmaz Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

ARABANLI:

BURAKI ÖLDÜRENLER NE OLDU TABİKİ FAİLİ MEÇHUL ÇÜNKÜ O NE BÖLÜCÜ NEDE BUNUN GİBİ DHKP-CLİ İDİ

6
11
yanıtYanıtla
IRAT:

BU OLANLARDAN SONRA HİÇBİ GÖSTERİCİYE ACIMIYOM. . . KEŞKE HEPSİ ÖYLE OLSAYDI

5
3
yanıtYanıtla
Herif:

herkes ölecek ne edek üzülek mi.

4
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title