Haberler

TSPB'nin Yeni Başkanı İlhami Koç Oldu!

Güncelleme:

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin 15. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla yapıldı

2011'den bu yana Birlik Başkanı olan Attila Köksal, yönetim bayrağını yeni kurula teslim etti. Birlik Başkanlığına İlhami Koç seçildi.

Yeni Sermaye Piyasası Kanununun yürürlüğe girmesiyle beraber, üyeleri arasına banka ve aracı kurumlara ek olarak portföy yönetim şirketleri ve yatırım ortaklıkları eklenen Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, genişletilmiş üyelik yapısıyla ilk genel kurulunu 8 Temmuz 2014 tarihinde yaptı. Toplantıda, Birliğin Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri belirlendi.

Açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yaptığı toplantıda Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ve Birlik Başkanı Attila Köksal da birer konuşma yaptılar.

Ali Babacan: "TSPB, temsil gücü daha yüksek bir Birlik haline geldi."

Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, finans piyasaları için tarihi bir gün yaşandığı belirterek: "Yeni SPK Kanunu ile birlikte TSPB temsil gücü daha yüksek bir Birlik haline geldi. TSPB'nin yeni temsil gücüyle bundan sonra çok daha faydalı çalışmalara yapacağına inanıyorum. Bizim asıl arzumuz, yasayla kredibilite ve güvence oluşmasını sağlamak. Bu sayede yürütülen aktivitelerde tamamen sektörün görüşleri ve öncelikleri temsil edilebilir" dedi.

Babacan, sermaye piyasalarının gelişmesi için güven duygusunun da gerekli olduğunu vurguladı: Türkiye hak ettiği yerde değil. Onun için sermaye piyasalarına ilgi duyuyoruz. Türkiye adına kapasite büyük ama güveni inşa etmek sermaye piyasaları için en önemli konu. Burada her aktörün sorumluluğu var. Bundan böyle TSPB'nin her üyesi ve elemanı güven faktörüne dikkat etsin ki arzu ettiğimiz yere gelelim."

Dr. Vahdettin Ertaş: "Geçmiş 10 yıldaki başarıyı gelecek 10 yıla taşımak için, tasarruf oranımızı yükseltmeliyiz."

SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, sermaye piyasalarının geleceğiyle ilgili görüşlerini şu sözlerle belirtti: "Geçmiş 10 yılda ekonomide sağladığımız başarıyı gelecek 10 yıla taşıyabilmek için tasarruf oranımızı yükseltmek ve mali piyasalarımızı çok seçenekli bir yapıya kavuşturmak bizim için bir zorunluluk. Bugün ülkemizdeki ekonomik, siyasi ve hukuki zemin sermaye piyasalarımızı büyütmek için son derece müsait bir ortamı bizlere sunmaktadır. Sizlerden beklentimiz bu ortamı fırsata dönüştürecek, geçmiş yıllardaki açığımızı hızla kapatacak, İstanbul'u küresel bir finans merkezi yapma konusunda azimli bir Birlik Yönetim Kurulunu seçmenizdir."

Dr. M. İbrahim Turhan: "Sermaye piyasasına katılımı arttırmamız lazım"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, konuşmasında, "5K" olarak tanımladığı kalkınma, küreselleşme, kurumsallaşma, kapitalizasyon ve katılımın sermaye piyasaları açısından önemini anlattı: "Kalkınmayı gerçekleştirmek için tasarruflarımız ile yatırımlarımız arasında bir uyumsuzluk olduğunu, yurtiçi tasarruflarımızın kalkınma için gerekli yatırımları finanse edemediğini görüyoruz. Bu da bizi küreselleşmeye götürüyor. Yurtiçi tasarruflarımız bizi kalkınma için ihtiyaç duyduğumuz büyüme oranına getirmiyorsa mutlaka küresel tasarruflardan istifade etmek durumundayız. Sermaye piyasasına katılımı arttırmamız lazım. Bugün Birlik çatısı altında temsil edilmeye başlayan kurumsal yatırımcıların katkısı ve desteğiyle bunun olacağına inanıyorum."

Attila Köksal: "Birlik yol gösteren bir kurum olmalıdır."

Konuşmasında üç yıllık görev süresi boyunca Türkiye Sermaye Piyasası'nın geleceğinin şekillenmesinde önemli adımlar atıldığını belirten Birlik Başkanı Attila Köksal, "Önümüzdeki dönem kuşkusuz Türkiye Sermaye Piyasası'nın geçmişe göre çok daha hızlı büyüyeceği ve gelişeceği bir dönem olacak. Önümüzdeki dönemde, hedeflerimizin başında yatırımcıların sermaye piyasasına olan güvenini yeniden kazanmak gelmelidir" dedi.

Köksal, Birliğin gelecek dönemde sermaye piyasası kurumlarına yol göstermesi gerektiğini vurguladı: "Birlik, sermaye piyasası ile ilgili gelişmelere tepki veren değil, önemli konuları ilk gündeme getiren ve bu konularda alınacak kararlara yol gösteren proaktif bir kurum olmalıdır. Etik ve mesleki kuralların uygulanması için çaba sarf etmek hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Birliğin yatırımcıların ve sektör çalışanlarının eğitimi konusuna odaklanması gerektiğini vurgulayan Köksal, bilinçli yatırımcı kitlesinin ve uzman kadrolarının piyasaların gelişmesi için bir zorunluluk haline geldiğini belirtti. Köksal, yeni yönetime başarı dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan oylama ile yeni Birlik Başkanı olarak, Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç seçildi. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin önümüzdeki 2 yıl boyunca görev yapacak Yönetim ve Denetleme Kurulu ile Disiplin Komitesinde yer alacak kişiler ise aşağıdaki isimlerden oluşuyor:

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Vahdettin Ertaş İbrahim Turhan Ali Babacan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title