Haberler

Trabzon'da 158 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Trabzon’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile 158 bin 60 öğrenci tatile çıktı.

Trabzon'da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile 158 bin 60 öğrenci tatile çıktı.

Ortahisar Mahmut Celalettin Ökten Ortaokulu-Lisesinde düzenlenen karne törenine vali yardımcısı Mustafa Gürdal, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu,

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, "2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 158 bin 96 öğrencimizin karnelerini almasıyla sona erecek. Öğrencilerimiz, yoğun bir okul dönemi sonunda tatile girecekler. Bu tatil öğrencilerimizin dinlenmeleri, oyun oynamaları, daha fazla kitap okumaları, aileleri ile daha çok zaman geçirmeleri için önemli bir fırsat olacaktır. İlimiz resmi ve özel okullarındaki akademik başarımızda her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da bir artış gerçekleşmiştir. İlimiz 2014-2015 eğitim-öğretim yılında TEOG Sınavı'nda 60,74 ortalaması ile Türkiye genelinde 22. sırada yer almıştı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ise TEOG Sınavı'nda ortalamasını 64.00 çıkartarak ülke ortalamasının üzerine çıkmıştır" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal da "Bu okulumuzun Trabzon'daki başarısı ortadadır. Kıymetli velilerimize de böyle evlatlar yetiştirdikleri ve çocuklarının eğitimine katkıda bulundukları için çok teşekkür ederim" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'nun eğitimde önemli bir başarı yakaladığını ifade ederek bu başarıdan ötürü öğretmen, öğrenci ve velileri kutladı.

Bir milyon TL'lik kaynak temin ederek söz konusu okula kütüphane ve konferans salonu kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, elde edilen başarıya karşılık kendilerinden istenilen mescit inşaatını da yapacaklarının sözünü verdi.

Konuşmasında eğitimde fırsat eşitliği noktasında yaşanan gelişmelere değinen Gümrükçüoğlu, Türkiye'de öğrencilerin birbirinden ayırt edildiği, ötekileştirildiği günlerin artık geride kaldığını ifade etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Hızır Aktaş Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title