Haberler

Hayvanseverleri mest eden karar! Güvercini kasten ezerek öldüren şoför tutuklandı

Güncelleme:

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir taksi şoförü, yoldaki güvercinlere öfkelenerek bir güvercini kasten ezip öldürdü. Polis sorgusunda suçunu itiraf eden şoför, av hayvanı olmayan güvercini kasten öldürmek ve vahşi yaşamı koruma kanununu ihlal etmek suçundan tutuklandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da "yoldaki güvercinlere öfkelenen" taksi şoförü, bir güvercini kasten ezip öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

Devlet televizyonu NHK'nin haberine göre, geçen ay Şincuku bölgesinde trafik ışıklarında bekleyen taksi şoförü Ozawa Atsuşi, ışık yeşile dönünce, aracını güvercinlerin olduğu yere sürdü.

YAYALAR İHBAR ETTİ, POLİS PEŞİNE DÜŞTÜ

Saatte yaklaşık 60 kilometre hızla güvercinlerin içine dalan Ozawa, aracıyla bir güvercini öldürerek olay yerinden uzaklaştı. Çevredeki yayaların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polisler, olayın perde arkasını araştırdı.

Hayvanseverleri mest eden karar! Güvercini kasten ezerek öldüren şoför tutuklandı

GÜVERCİNE OTOPSİ YAPILDI

Ulusal basına göre, güvercine yapılan otopside, ölüm nedeninin "travmatik şok" olduğu kayda geçti. Işıklarda bekleyen taksi şoförünün, olay anında, aniden hızlanarak aracını güvercinlerin üzerine sürdüğü ortaya çıktı. Araştırmada, mesleği sürücülük olan profesyonel bir şoförün, kasten hızlanarak aracını güvercinlere yönlendirdiği ve bu eylemin "son derece kötü niyetli" olduğu belirtildi.

SAVUNMASI DA BİR GAYLİ GARİP

Polis sorgusunda suçunu itiraf eden Ozawa'nın "yolun insanlara ait olduğunu ve kuşların yoldan çekilmesi gerektiğini" söylediği aktarıldı. 50 yaşındaki şoför Ozawa, "av hayvanı olmayan bir güvercini" kasten öldürmek ve vahşi yaşamı koruma kanununu ihlal etmek suçlamasıyla tutuklandı. Sosyal medyada, şoför aleyhine çok sayıda yorum yapılan söz konusu olay, Japonya basınında birçok habere konu oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Japonya Tokyo Hayvan Hakları Ulaşım Suç Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ütopik Yorumcu:

tebrik ediyoru Japonya zaten disiplinli bir ülke sıkıyosa yapsınlar bir daha

7
1
yanıtYanıtla
Fakır:

somali cumhurbaşkanının oğlu bir insanı ezdi öldürdü. ama serbet dolaşıyor. hayvanlar kadar değerimiz yok bu dünyada

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title