Haberler

Tiyatronun Duayeni Güngör Dilmen'i Kaybettik

Türk tiyatrosuna birçok eser kazandıran Güngör Dilmen hayatını kaybetti.

Türk tiyatrosuna birçok eser kazandıran Güngör Dilmen hayatını kaybetti.

Tiyatroya Midas'ın Kulakları, Kurban, Deli Dumrul, Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını isimli birçok oyun kazandıran Güngör Dilmen, geçirdiği bir bağırsak rahatsızlığı nedeniyle günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyordu. Dilmen, bugün saat 16.00 sularında hayata gözlerini kapattı. Birkaç gün öncesine kadar ünlü sanatçının öldüğüne ilişkin basında çıkan haberleri Güngör Dilmen'in eşi Güngör Dilmen, yalanlamış ve bu haberlerden dolayı üzüntü duyduğunu söylemişti. İzmir'de özel bir hastanede tedavi gören sanatçının 82 yaşında olduğu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Tiyatronun duayeni Dilmen'in ardından hayranlarına en son yoğun bakımda tedavi görerken çekilen fotoğrafı kaldı.

Güngör Dilmen, 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Filoloji Bölümünü bitirdi. Öğrencilik yıllarında geçici işlerde çalıştı. Fakülteden mezun olduktan sonra Tel-Aviv ve Atina'ya gitti; tiyatro alanında incelemeler yaptı. Sonra ABD'nin Yale ve Washington Üniversitesinde tiyatro üzerine eğitim gördü (1961-1964). İstanbul Şehir Tiyatrosunda ve İstanbul Radyosunda çalıştı. İngiltere 'de Durham Üniversitesinde Doğu Dilleri okutmanı (1971), Eskişehir Anadolu Üniversitesinde öğretim görevlisi (1982) oldu. İlk yazılarında Güngör Kalyoncu imzasını kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güngör Dilmen Deli Dumrul Aksaray İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title