Haberler

Tika'dan Afgan Kadınlarına Meslek Edindirme ve Türkçe Kursu

I Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Mezar-ı Şerif kentinde kadınlar için meslek edindirme ve Türkçe kursu açtı.

MEZAR-I Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Mezar-ı Şerif kentinde kadınlar için meslek edindirme ve Türkçe kursu açtı.

Kurs merkezinde düzenlenen törene TİKA'nın Mezar-i Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk ve yardımcıları Burak Kadir Kıllıoğlu ve Kenan Yıldırım, TİKA'nın Mezar-ı Şerif Masası Sorumlusu Kazım Karabacak, Mezar-ı Şerif Yetimhanesi Müdüresi Ruhafza Akbari ve kursiyerler katıldı.

Yıldırım, törenin açılışında yaptığı konuşmada Türk halkının Afgan halkını bir kardeş olarak gördüğünü belirterek bu yardımları kardeşlik gereği yaptıklarını söyledi.

TİKA'nın Afganistan'da birçok alanda yardım faaliyeti gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldırım, çalışmalarının artarak süreceğini belirtti.

Türkiye'de her zaman mazlumların yanında

Mezar-ı Şerif Yetimhanesi Müdüresi Akbari de Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirterek Mezar-ı Şerif'teki yetim çocuklara da her türlü yardımın gönderildiğini aktardı.

Afganistan'daki kadınların eğitim alanında çok geride kaldığına işaret eden Akbari, bu alandaki faaliyetlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kursun açılışını yaptı.

Merkezde 300 katılımcıya Türkçe, kuaförlük, halıcılık, dikiş ve nakış gibi kurslar verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Yıldırım Zeki Bulduk Afganistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title