Haberler

Termik Santrale Karşı İtiraz Dilekçeleri Teslim Edildi

Güncelleme:

Amasra'ya kurulmak istenen termik santralin ÇED raporuna itiraz için toplanan dilekçeler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim edildi.

Bartın'ın Amasra ilçesine kurulmak istenen termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna itiraz için toplanan dilekçeler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Amasra ilçesi Gömü ve Tarlaağzı köyleri içinde kalan Çapak Koyu'na yapılması planlanan termik santral için 1 haftalık ÇED raporuna itiraz süresi sona erdi. Toplanan dilekçelerin Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslimi için toplanan kalabalık, termik santrale karşı eylem yaptı. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı. Bartın Platformu, Orduyeri'nden Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Grup, yol boyunca esnaflardan da destek istedi.

Yaklaşık 42 bin kişinin itiraz dilekçesi verdiğini söyleyen Bartın Belediye Başkanı ve Bartın Platformu Eş Başkanı Cemal Akın, "Batı Karadeniz ve Karadeniz'in incisi dediğimiz, yüzde 62'si ormanlarla kaplı olduğuna övündüğümüz, 59 kilometrelik deniz sahilinde bulunduğumuzdan dolayı övündüğümüz, mavisiyle yeşilinin birleştiği nadide yerlerden biri olarak övündüğümüz bu bölgede maalesef hem de yerini görmeden verilen imzalarla Ankara'da oturarak, ÇED sürecinde 5 sefer iptal edilmesine rağmen 6.'sında olabilir raporu verilen bu termik santrale karşı hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise, "Bu platformla beraber Bartın'da, Amasra'da bir olup, yürek olup, gönül birliği yapan ve 'Amasra'ya termik santral istemiyoruz' diyen tüm Bartın ve Amasra sevdalılarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sevgili dostlar, sürecin başladığı günden bugüne kadar geçen süre içerisinde Amasra'ya termik santral kurulması konusunda yapılan tüm işlemlerin yasal olmadığını ve Amasra'ya termik santral kurulamayacağını TBMM'de devamlı olarak dile getirdim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından platform üyeleri, toplu halde itiraz dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Eyleme Zonguldak Çevre Koruma Derneği üyeleri, bazı sendika temsilcileri de destek verdi. Dilekçelerin teslimi sonrası kalabalık halay çektikten sonra dağıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rıza Yalçınkaya Cemal Akın Bartın Amasra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title