Haberler

Tekneleri Bozulunca Denizde Mahsur Kalan 3 Arkadaş Kurtarıldı

Mersin'in Erdemli İlçesi açıklarında balık tutmak için denize açılan ve teknelerinin motoru arızalandığı için mahsur kalan 3 balıkçı, polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Mersin'in Erdemli İlçesi açıklarında balık tutmak için denize açılan ve teknelerinin motoru arızalandığı için mahsur kalan 3 balıkçı, polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İlçede yaşayan amatör balıkçı 35 yaşındaki Ömer Sümbül, arkadaşları 28 yaşındaki Serdar Bahar ve 32 yaşındaki Emrah Çoban ile birlikte dün öğle saatlerinde sahilden bir mil açığa giderek balık tutmaya çıktı. Ömer Sümbül, dönüş için akşam saatlerinde motoru çalıştırmak istedi ancak motor çalışmadı. Tüm uğraşlara rağmen motor çalışmayınca 3 arkadaş üzerlerine battaniye örterek geceyi teknede geçirdi. Sabah saatlerinde de Emrah Çoban, vücuduna bidon bağlayarak sahile ulaşmak üzere denize atladı. Vücuduna bidon bağlanmış bir kişinin denizde olduğunu gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, balıkçı barınağındaki bir tekneyle ulaştıkları kişiyi, kıyıya çıkardı. Emrah Çoban'ın ifadesi doğrultusunda denizdeki bir teknede 2 kişinin daha mahsur kaldığını öğrenen polis ekipleri, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın da desteğini alarak botla denizde arama çalışması başlattı.

Çalışmalar sonucunda bulunan teknedeki Ömer Sümbül ile Serdar Bahar, ekipler tarafından kurtarıldı.

Erdemli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen balıkçılar, ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emrah Çoban, sahile yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta avlanmak için ağ attıklarını, dönüşe geçtikleri sırada ise motorun arızalandığını belirterek, "Ağları toplamak istediğimizde akşam olmuştu. Teknemizin motoru arıza yapınca dönemedik. Gece sesimizi duyurmak için 2 aydınlatma fişeği attık. Ancak kimse imdadımıza yetişmedi. Üzerimizde cep telefonu olmadığı için kimseyi de arayamadık. 3 arkadaş bir battaniye altında sabahı bekledik. Daha sonra yüzerek sahile çıkmak istedim. Bu sırada beni görenler imdadıma yetişti. Onlara teşekkür ederim" dedi. - Mersin / Erdemli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrah Çoban Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title