Haberler

Talasemi Hastası 3 Çocuklarından Birine İlik Bulundu

Şanlıurfalı Ayşe ve Mehmet Ok çifti, talasemi hastası 3 çocuklarının sağlıklarına kavuşması için yıllardır mücadele veriyor.

Şanlıurfalı Ayşe ve Mehmet Ok çifti, talasemi hastası 3 çocuklarının sağlıklarına kavuşması için yıllardır mücadele veriyor. 10 yaşındaki Meryem Ok'a Kayseri'de bulunan ilik nakledilirken, Ok çifti şimdi 3 yaşındaki Halil ve 1.5 yaşındaki Huriye için ilik aramaya devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne bağlı Narlıova Köyü'nde çobanlık yapan 40 yaşındaki Mehmet Ok ile 15 yıl önce evlenen 33 yaşındaki Ayşe Ok çiftinin 7 çocuğundan 3'ü talasemi hastası. Baba Ok, çocuklarını sağlığına kavuşturabilmek için 2 yıldır mücadele ediyor. Aile, talasemi hastası çocuklarından yalnızca 10 yaşındaki kızları Meryem'e 4 yaşındaki kardeşi Mustafa'dan ilik bulabildi.

NAKİL İÇİN KAYSERİ'YE GELDİLER

Ok Ailesi, Şanlıurfa'da ilik naklinin yapılabileceği imkanlara sahip hastane olmadığı için 2 ay önce Kayseri'ye geldi. Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji- Onkoloji Servisi'ne yatırılan Meryem Ok, bir süre tedavi edildi. Tedavinin devamında küçük kardeşi Mustafa Ok'un tam uyumlu iliği alındı. Bir haftalık bekleme süresinin ardından ilik 10 yaşındaki Meryem 'e nakledildi. 1 ay boyunca gözetim altında tutulacak olan talihsiz kız, ailesine bile belli aralıklarla gösteriliyor. Nakilin gerçekleşmesi ile büyük sevinç yaşayan aile, diğer iki çocuğu için de ilik aramaya başladı.

2 ÇOCUK DAHA İLİK BEKLİYOR

Yaşamları hastane ile ev arasında geçen Ok Ailesi bir yandan nakledilen ilikle büyük kızlarının sağlığına kavuşmasına sevinirken bir yandan da talasemi hastası olan 3 yaşındaki Halil ve 1.5 yaşındaki Huriye için ilik aramaya başladı. Çocuklarının hastalığı yüzünden çaresizlik içinde olduklarını belirten baba Mehmet Ok, 7 çocuğundan 3'ünün talasemi hastası olduğunu belirterek, "Bir çocuğuma ilik bulundu, diğer iki çocuğuma ilik arıyorum. Diğer iki çocuğum için Talasemi Derneğinden ilik arıyorum, başkalarına soruyorum, şimdiye kadar bulamadım. Akrabalarımdan hiç kimseden bulamadım. Çocuklarım ve ailem perişan halde. Maddi durumumuz da çok kötü. Kayseri'ye Şanlıurfa'dan gidip gelmekte çok zorlanıyoruz. Orada Talasemi ile ilgilenen yok, Talasemi doktoru bile yok" dedi.

Anne Ayşe Ok ise "Birisini kurtardık, diğer ikisi için hiç ilik bulmadık. Ben 15 gündür hastanedeyim, daha da bekliyorum. İlik nakli için herkesten yardım istiyoruz" diye konuştu.

Ayşe Ok ilik nakli gerçekleşen kızı Meryem için 1 ay daha Kayseri'de kalacak. Baba Mehmet Ok ise çalışmak için Şanlıurfa'ya gitti. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ok Şanlıurfa Kayseri Ayşe Ok Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title