Haberler

Tahliye Olan Ergenekon Sanıkları Silivri Cezaevi'nden Ayrıldı

İstanbul, 13.Ağır Ceza Mahkemesi tarafında görülen Ergenekon Davası'nda Bora Ballı, Hayretttin Ertekin ve Muzaffer Şenocak 3.Yargı Paketi kapsamında tahliyesi gerçekleşti.

İstanbul, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında görülen Ergenekon Davası'nda Bora Ballı, Hayretttin Ertekin ve Muzaffer Şenocak 3. Yargı Paketi kapsamında tahliyesi gerçekleşti. Sanıklar tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Cezaevi'nden birer birer ayrıldı. Ballı askerliğini yapmadığı gerekçesiyle jandarma tarafından gerekli işlemleri için askerlik şubesine götürüldü. Muzaffer Şenocak, cezaevi önünde yakınları tarafından karşılandı. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Şenocak, 5 yıl 39 gündür tutuklu bulunduğunu, terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. Cezaevinde çıkan Hayrettin Ertekin'i ise yakınlar ile tezahüratları ile karşıladı. Ertekin cezaevin çıkışnda kısa bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

"Adalet er geç tecelli ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin hakimlerinin olduğunu biliyoruz. Yasalar ve aknunlar var. İçerideki arkadşlarımıada elbet bu yasa ve kanunlar uygulanacaktır. Her ne kadar eziyet ve cefa çeksemde Türkiye'nin adalet ve kanunlarına inanıyordum ve halada inanıyorum. Türkiye'de hakimler, savcılar var. Bunlar içerideki bütün arkadaşlarımı en kısa sürede tahliye etmelerini bekliyorum. Çünkü böyle bir örgüt yok. 5 yıl oldu ve dün bana pardon dediler. İşallah herkese pardon derler."

(FOTOGRAFLI)

ÇK-SK (GÖ) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Ertekin Silivri Cezaevi Bora Ballı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title