Haberler

Tahliye Kararı Veren Hakimler Hakkında Soruşturma İzni

Güncelleme:

HSYK 3. Dairesi, tahliye kararı veren ve dün yine HSYK tarafından açığa alınan hakimler hakkında soruşturma izni verdi.

HSYK 3. Dairesi, dün görevden uzaklaştırılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer hakkında müfettişlerce başlatılan soruşturmanın devamına karar verdi.

HSYK Başkanvekili ve 3. Daire Başkanı Metin Yandırmaz, İzmir'de usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan iki emniyet müdürünü tahliye eden İzmir Hakimi Serdar Ergül hakkında da soruşturma izni verdiklerini bildirdi.

"ÜLKEDE KAOS OLUR!"

HSYK Başkanvekili Yandırmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Kanun dışına çıkan yargı mensupları hakkında, HSYK gereğini yapacaktır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hakim ve savcılar, kanunu uygulamakla görevli. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hakim, savcı kanun dışına çıkarsa ülkede kaos olur. HSYK olarak buna müsaade etmeyiz." dedi.

TAHLİYE KRİZİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şüphelilerin tahliyesine karar verilmişti.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin kararından sonra HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettiş görevlendirilmiş, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden başmüfettişlerce olaya el konulmuştu.

HSYK 2. Dairesi de dün İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in görevde bulunmalarının, 2802 sayılı Kanun'un 77. maddesi uyarınca, "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mustafa Başer Metin Özçelik İzmir Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (117)

İMA:

MİLLİ ve MANEVİ BİRLİK, , , , MİLLİ İTTİFAK, , , MİLLİ İKTİDAR, , , MİLLİ ANAYASA, , , , MİLLİ YARGIÇLAR, , , , , ALPEREN, MÜCAHİT GENÇLİK, , ,

135
2
yanıtYanıtla
hasan kara:

Rıza Zarrabı 1 saat içinde tahlide eden savcılar içinde bir soruşturma bekliyoruz. Bir savcı mahkeme kararını kabul etmiyor var mı böyle rezillik. . .

38
11
yanıtYanıtla
MİLLETİN DERDİ:

asın bu mikropları

6
39
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

RTE ne derse Odur. Bundan sonra böyle bilin çetelere ve benzeri paralel yapılara kesinlikle hayır. Yaşasın yeni Türkiye yaşasın Recep Tayyip Erdoğan

13
31
yanıtYanıtla
İMA:

ÜLKEDE ERDOĞANIN KANUNLARI GEÇERLİ, ERDOĞANIN HUKUKU GEÇERLİ, , , , YARGIÇLARA BU YÖNDE EĞİTİM VERİLMELİ, YOKSA ÜLKE YARGIÇSIZ KALAÇAK.

36
7
yanıtYanıtla
illet:

Paralel paralel diye bas bas bagirdiklari sayesinde iktidar oldular, 12 yil beraber yürüdüler buraya kadar hersey güzel. Ne zamanki aralarinda anlasmazlik cikti ve Bilalin para sifirlamasi, bakanlarin hirsizligi ortaya cikti, o gün bugündür, eski dostlar vatan haini oldular. E be AKP, hani elinizdeki kayitlar? 1, 5 senedir zamanin yoldaslarini hain ilan edecek bir belgeyi daha bize sunmadiniz. Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Meclisde Paralel arastirma dilekcesini yine SIZ reddettiniz. Birakin bu secim oyunlarini, size artik kimse inanmaz. Bütün din tüccarlarinin cani cehenneme!

38
4
yanıtYanıtla
EcemobilWeb@haberler.com:

Adalet bagimsiz ve tarafsizsa siyasilere ne oluyor.elbet birgun ilahi adalet tecelli edecektir

39
1
yanıtYanıtla
Bakın Hele:

Pensilvanyalının bir oyunu daha bozuldu desenize

9
26
yanıtYanıtla
remzi koca:

tayyip tahliye istemedi hakimler yandı adalete bak yol geçen hanına dönmüş

23
11
yanıtYanıtla
eski chp li yeni akp li:

Adalet elden gidiyormuş, hukuk elden gidiyormuş saçmalamayın arkadaşlar. Tamam muhalefet yapmak istiyorsunuz da devletin kadrolarına yerleşmiş bir yasadışı örgütü desteklediğinizin farkına varamıyormusunuz.

3
29
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title