Haberler

Sur Gazisi Yeniden Görev Bekliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan jandarma er Aziz Kaya, görev verilmesi halinde yeniden bölgeye gidebileceğini belirterek, "Gönlümden gitmek tekrar geçiyor.

RAUF MALTAŞ - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan jandarma er Aziz Kaya, görev verilmesi halinde yeniden bölgeye gidebileceğini belirterek, "Gönlümden gitmek tekrar geçiyor. Yaralandık diye her şey bitmiş değil. Allah'a çok şükür yaralandık ama iyiyiz. Görev verilirse yine yaparız. Silahsa silah, ölümse ölüm vatan yolunda canımızı feda etmeye her gün, her saat, her dakika hazırız." dedi.

Terhisine 35 gün kalan PKK'nın saldırısı sonucu yaralanan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce karakola düzenlenen saldırıda 3 komutanının şehit olduğu 23 silah arkadaşının ise yaralandığını belirtti.

Saldırıda başından aldığı darbeyle yaralandığını ve hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini aktaran Kaya, gece saatlerinde gerçekleşen saldırıda önce şiddetli patlama sesi duyduklarını, ardından bulundukları koğuşun çatısının üzerilerine çöktüğünü söyledi.

Kaya, saldırı anını şöyle anlattı:

"Arkadaşlarla koğuşta otururken bir ses duyduk. O an uzanmış tam annemi arayacaktım, sesi duyunca ayağa kalktığımda şiddetli patlamayla binanın üzerimize çöktüğünü gördüm. Bombanın patlamasının ardından yerde kanlar içerisinde yaralıydık. O anda odada 10 kişiydik, içeride kaldık. Karanlıktı. Çok ağır bir yaralımız vardı içeride. Arkadaşımın durumu kötü diye onu önce dışarıya çıkarmaya çalıştık. Sonra komutanlarımız yardımımıza geldi dışarı çıktığımızda şiddetli bir çatışma başladı. O esnada komutanımız bizi tekrar içeri aldı. Ciddi bir çatışma olduğunu söyledi. PKK ateş açmış, bizimkiler karşılık vermiş. Çok sevdiğimiz 3 komutanımızı kaybettik orada." diye konuştu.

Saldırıyı ilk fark edenin bölgeye geçici görevle gelen şehit Uzman Onbaşı Sabri Acem (26) olduğunu belirten Kaya, hain saldırıda şehit olan komutanlarını anlatırken zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Saldırıdan 5 gün önce karakolun önündeki nöbet kulübelerine Türk bayrağı astıklarını belirten Kaya, saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun (28) bayrağı asmadan önce Türk bayrağını omzuna astığını ve orada bulunan başka bir komutana, "Komutanım gelin benim fotoğrafımı çekin. Hatıra kalsın. Şehit olursam aileme verin, anı kalsın." dediğini iletti.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Gökçeli'nin de askerler tarafından çok sevildiğini belirten Kaya, "O gün kuru fasulye pilav yapmıştım. Ona götürdüm. Terhis olacağım günleri anlatıyordum komutanıma. 45 günümün kaldığını ve askerliğimin bittiğini söylüyordum. O da, 'Siz de vatan için geldiniz biz de. Biz kalıcıyız, siz gidicisiniz. Siz bir yıl askerlik yapıyorsunuz, biz hep buradayız. Mesleğimizi seviyoruz. Buradayız görevimizi yapacağız. Vatanı biz kurtaracağız. Biz olmazsak bu vatan olmaz. Bu vatan bizim vatanımızdır." dediğini anlattı.

"Tek derdimiz vatan"

Güvenlik güçlerinin terörle mücadelede büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirten Kaya, vatan için elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kaya, şöyle devam etti:

"Bizim tek derdimiz vatan, bayrak, İstiklal Marşı, Çanakkale'de şehit olan dedelerimizin bize kalan emaneti. Buna hepimiz sahip çıkacağız. Bu vatanı biz kurtaracağız. Vatan hepimizin namusudur, hepimiz elimizden geleni yapacağız. Gönlümden gitmek tekrar geçiyor. Yaralandık diye her şey bitmiş değil. Allah'a çok şükür yaralandık. İyiyiz, görev verilirse yine yaparız. Silahsa silah, ölümse ölüm. Vatan yolunda canımızı feda etmeye her gün, her saat, her dakika hazırız. Biz Türk ordusuyuz, Allah bizimle beraber. Allah zaten kuluna şehitlik mertebesi vermişse şehit oluruz. Şehit de gazi de oluruz. Yine de yılmayız, pes etmeyiz."

"10 evladım da olsa feda olsun"

Aziz Kaya'nın babası Müslüm Kaya da oğlunun gazi olmasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Böyle bir mücadelede oğlumun gazi olması benim için çok büyük bir gururdur. 10 evladım da olsa vatan için feda olsun. Bir gazi babası olarak mutluyum. Allah devletimize ve milletimize zarar vermesin. Yetkililer bizi yalnız bırakmadı. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

Anne Güler Kaya ise saldırıyı duyduğu andaki üzüntüsünün tarifsiz olduğunu belirterek, "Zor. Allah hepsine yardım etsin. Allah bütün asker ve polisleri korusun. Vatan sağ olsun. Şehit vermekte zordur. Kaç oğlum olursa olsun yine gitsin, yine olsun. Bu da bir şereftir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Aziz Kaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title