Haberler

Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Eşleştirme Projesi 1. Kapanış Toplantısı

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman: "Bu kış karın yağmaması, kuraklık konusunda çok büyük olumsuzluklar olarak yansıtılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, "Bu kış karın yağmaması, kuraklık konusunda çok büyük olumsuzluklar olarak yansıtılıyor. Ama biz Bakanlık olarak dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan Bin Günde Bin Gölet Projesi ve son 10 yılda hayata geçirilen 274 baraj ile bu konuda gereken tedbirleri aldık. İnşallah problem yaşamadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Akman, Ramada Otel'de düzenlenen, Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Eşleştirme Projesi 1. Kapanış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AB ile açılan Çevre Faslı içinde en yüksek maliyete sahip olan su sektörüne ilişkin çalışmaların Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinasyonunda, birçok kurum ve kuruluş temsilcileriyle devam ettirildiğini anımsattı.

Su sektörü altındaki en kapsamlı ve uygulaması zor mevzuat olan Su Çerçeve Direktifi'nin, Türkiye'ye uyumlaştırılması ve uygulanmasına ilişkin faaliyetlere özel bir önem verdiklerini dile getiren Akman, "Zira tüm canlıların yaşamı ve devamlılığı, kullanım amaçlarına uygun su kalitesini sağlamaya ve sürdürülebilirliğe bağlıdır" diye konuştu.

Su Çerçeve Direktifi'nin 2015 yılı itibarıyla temel hedefinin miktar ve kalite açısından ekolojik ve kimyasal olarak iyi su durumuna ulaşmak şeklinde belirlendiğini anımsatan Akman, bu hedefe doğru ve etkin bir şekilde ulaşılması için öncelikle mevcut durumun ve bu durumdaki değişikliklerin bilinmesi gerektiğine dikkati çekti.

Havza bazlı su yönetimini esas aldıklarını ifade eden Akman, bugün kapanışını gerçekleştirdikleri proje kapsamında, 6 pilot havzada çalışmalar gerçekleştirildiğini anlattı.

Projenin, AB yayın organlarında başarı hikayesi olarak tamamlandığını ve Türkiye'deki en başarılı projelerden de biri olduğunu vurgulayan Akman, bu proje ile uluslararası işbirliği olanaklarının geliştirildiğini dile getirdi.

Dünyada su ile ilgili gelecekte çok büyük problemlerin beklendiğini hatırlatan Akman, "Bu kış karın yağmaması, kuraklık konusunda çok büyük olumsuzluklar olarak yansıtılıyor. Ama biz Bakanlık olarak dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan Bin Günde Bin Gölet Projesi ve son 10 yılda hayata geçirilen 274 baraj ile bu konuda gereken tedbirleri aldık. İnşallah problem yaşamadan yolumuza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı ise AB destekli söz konusu projeyi DSİ Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiklerini, Hollanda, Fransa ve İspanya'dan uzmanların da çalışmalarda yer aldıklarını anlatarak, projede elde edilen deneyimler sonucunda bakanlığın Su Çerçeve Direktifi doğrultusundaki çalışmalarla ilgili kapasitesinin artırıldığını söyledi.

AB Delegasyonu Birinci Katibi Virve Vimpari de Türkiye ve AB arasındaki işbirliğinde Çevre Faslı'nın önemli bir yer tuttuğunu ve bu çerçevede 120 eşleştirme projesinin AB tarafından finanse edildiğini belirterek, bu işbirliğinin her iki taraf için de faydalı olduğunu kaydetti.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller ise ülkesinin 3'te ikisinin su altında kaldığını ancak buna karşın su ile birlikte yaşamayı öğrenerek, bunu bir fırsata dönüştürdüklerini belirtti. Su konusunun sınır tanımadığını ve bu nedenle uluslararası işbirliğini gerektirdiğini vurgulayan Keller, Türkiye'ye verdikleri katkının devam edeceğini aktardı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Akman Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title