Haberler

    "Söz Konusu Vatan İse Gerisi Teferruattır"

    İZMİR Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK) öncülüğünde, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle organize edilen turnuvanın Hilton Oteli'ndeki tanıtım toplantısına İZVAK Başkanı Ali Erten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Altay Başkanı Cihangir Marmara ve Altınordu Yöneticisi Barış Orhunbilge katıldı.

    İZMİR Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK) öncülüğünde, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle organize edilen turnuvanın Hilton Oteli'ndeki tanıtım toplantısına İZVAK Başkanı Ali Erten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Altay Başkanı Cihangir Marmara ve Altınordu Yöneticisi Barış Orhunbilge katıldı. Erten, "İzmir'in spor kulüpleri olarak demokrasimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

    Turnuvayı, İZVAK üyesi 9 kulüp arasında kuruluş tarihleri en eski olan 4'ünün katılımıyla düzenlediklerini dile getiren Erten, "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Sahada rakibiz ama gerektiğinde omuz omuzayız. Taraftarlar tribünlerde ayrı ayrı oturmayacak. Tümü ellerinde bayraklarıyla omuz omuza olacak" diye konuştu. Çok anlamlı bir organizasyona imza atılacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, "Milletimiz darbeye karşı iradesini ortaya koydu. Bu turnuvada kaybeden değil, kazanan olacak" ifadelerini kullandı.

    Yeni Bornova Stadı kapılarını ilk kez 15 Temmuz Demokrasi Kupası'nda açacak. İnşaat aşamasındaki tesis 10 Ağustos'a yetişmezse, Atatürk Stadı hazır tutulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğanlar'a ücretsiz ulaşım desteği verecek. Saat 19.00'da başlayacak turnuvada takımlar ikili eşleşerek 45'er dakikalık maçlar oynayacak. Galipler aynı gün yine 45 dakikalık final, mağluplar ise üçüncülük müsabakasına çıkacak. Girişleri ücretsiz olacak, turnuvada tribün ayrımı yapılmayacak. Taraftarlar ellerinde ay-yıldızlı bayraklarımızla maçları izleyecek.

    13 yıl sonra yine yeniden

    Ezeli rekipler Karşıyaka ve Göztepe, 13 yıl sonra ilk kez birlikte özel bir turnuvaya katılacak. İki takım son olarak 2003'te TSYD Turnuvası'nda birlikte boy gösterdi. Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ'la ilk kez bir araya geldiklerinin altını çizen Sepil, "Seyircilerin yan yana oturacak olmasından ürkmüyorum. Geçmişte benzer bir turnuvada olaylar yaşanmış ve ceza alınmış. Biz geçen sezon tüm Türkiye'ye örnek olarak tribünlerin paylaşıldığı derbiler oynadık. İleride yapmaya da devam edeceğiz. Kulüpler arasında tatlı rekabet olduğunu vurgulayan Altuğ ise "Bugün konuşulanlar futboldan öte, bir memleket meselesi. Türkiye'ye mesaj vereceğiz. Tribünler bayraklarla omuz omuza olacak."

    NE DEDİLER

    En önemli olgunun halkın birlikteliğini göstermek olduğunu vurgulayan Mehmet Sepil, "Daha demokratik, daha güzel bir ülkeye birlikte kavuşacağız. İzmir'i birleştirme adına, Türkiye adına bu turnuvanın düzenlenmesine büyük önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

    Karşıyaka'nın renklerinden kırmızının Türklüğü, yeşilin ise İslam'ı temsil ettiğini hatırlatan Mutlu Altuğ, "Milletimizin gerektiğinde omuz omuza olacağını göstermek adına turnuvaya katıldık. Türkiye ve dünyaya dostluk mesajı vereceğiz" ifadesini kullandı.

    Barış Orhunbilge, davet geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek, "İzmir olarak demokrasi şölenine imza atacağız" dedi.

    Cihangir Marmara, "Milli mücadele ruhuyla kurulan bir kulüp olarak turnuvaya heyecanla katılacağız" yorumunu yaptı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Ali Osman Tatlısu Mehmet Sepil Karşıyaka Ali Erten Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title