Haberler

Sorman: "Tarım Politikası Değişme Noktasına Geldi"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Sorman, Türkiye'de uygulanan tarım politikasının değişme noktası geldiğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Sorman, Türkiye'de uygulanan tarım politikasının değişme noktası geldiğini söyledi.

Tokat Ziraat Odası'nda Başkan Ahmet Dökülen'i ziyaret eden Sorman, oda üyeleri ile toplantı yaptı. Sorman, Türkiye'yi gezerek oda başkanlarından tarımsal sorunlarla ilgili görüşlerini alarak rapor haline getirip ilgili makamlara sunacaklarını söyledi. Tarım sektörü stratejik bir önem kazanmış durumda olduğunu belirten Sorman, "Gelişmiş ülkelerde tarım sektöründe çalışan insanlar bizden daha iyi seviyede ve tarımlarını sürdürülebilir bir noktada devam ettirmektedirler. Ülkemize baktığınız zaman bu ülke insanını ve gelen turistlerini besleyen tarım sektörümüz maalesef ayaklar altında olduğunu görmekteyiz. Sıcakta ve soğukta tarlada aileleriyle beraber çalışan mensuplarımız maalesef emeğinin karşılığını alamamaktadırlar. Bunun için bu ülkede uygulanan tarım politikasının değişme noktası gelmiştir. Sizlerden alacağımız görüşlerle ülkemizde tarımla uğraşan insanların ekonomik seviyesinin yükseltilmesi, bu ülke bir tarım ülkesine rağmen mensupları para kazanamamasına rağmen 45-50 milyar dolar civarında tarımsal israf söz konusudur. Bu israfları önlemek, mensupların kazançlarını artırmak ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak için bu toplantıyı düzenledik. Buradan çıkacak olan neticelere göre gelişmiş ülkelerde olduğu gibi tarım politikalarını ülkemizde de sivil toplum örgütleri vasıtasıyla uygulanmasını temin amacıyla bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz" dedi.

Büyükbaş hayvanların küpelenmesinde fiyatların yükselmesiyle ilgili sorulara Sorman, "Bu işlemlerin artık devlet tarafından yapılma zamanı geçmiştir. Bu işleri mutlaka sivil toplum örgütlerinin yapması gerekmektedir. Fakat sivil toplum örgütleri bu işlemleri aksattırmadan zamanında ve uygun fiyatla yapabilmesi için de devletin kanunlarla bunlara müdahale etmesi gerekmektedir" şeklinde cevap verdi.

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen de küpeleme konusunda karar alarak valiliğe dilekçe sunduklarını kaydetti. Toplantı basına kapalı devam etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nuri Sorman Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title